to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 06.08.2019

Πολιτική

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντίθετοι στην υποβάθμιση των Σωμάτων Επιθεώρησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος

«Οι λίγοι σήμερα ελεγκτές του ΥΠΕΝ συνεισφέρουν καθοριστικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς της δημόσιας διοίκησης με διοικητικές κυρώσεις»


Όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι:

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο νέο Σχέδιο Νόμου για το «επιτελικό κράτος» προβλέπεται η κατάργηση της μηνιαίας ελεγκτικής αποζημίωσης για τους Επιθεωρητές- Ελεγκτές των Σωμάτων Επιθεώρησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και η απουσία τους από το Ειδικό Μισθολογικό Καθεστώς, σε αντίθεση με Ελεγκτές άλλων υπουργείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατάφωρη υποβάθμιση του ρόλου τους, καθώς και την άνιση μεταχείριση μεταξύ ισότιμων και ομόλογων υπηρεσιακών υπαλλήλων.

Οι λίγοι σήμερα ελεγκτές του ΥΠΕΝ συνεισφέρουν καθοριστικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς της δημόσιας διοίκησης με διοικητικές κυρώσεις, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στην καταστολή και πάταξη εγκληματικών οργανώσεων που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες διαχείρισης αποβλήτων. Ακόμη, κατέχουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης αλλά και στην ορθολογική ανάπτυξη και λειτουργία της εξορυκτικής δραστηριότητας, αποτρέποντας παράλληλα παράνομες εκμεταλλεύσεις με καταστροφικές συνέπειες για το Δημόσιο συμφέρον.

Ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: "Η συμβολή των Επιθεωρητών και Ελεγκτών  του ΥΠΕΝ  στην προστασία της διαφάνειας στην δημόσια διοίκηση, στην προστασία του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και στην εφαρμογή της νομιμότητας στο δομημένο και μη περιβάλλον, είναι απολύτως καθοριστική. Η απόπειρα υποβάθμισης του ρόλου τους διαμέσου της κατάργησης της μηνιαίας ελεγκτικής αποζημίωσης τους είναι προάγγελος της γενικότερης στοχευόμενης υποβάθμισης της προστασίας του Περιβάλλοντος στον βωμό μιας παρωχημένης λογικής ανισόρροπης "ανάπτυξης" η οποία οδήγησε την χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)