to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:11 | 11.05.2013

Διεθνή

Πακιστάν, ματωμένες εκλογές και σαφές προβάδισμα για τη Μουσουλμανική Λίγκα του πρώην πρωθυπουργού Σαρίφ

Το (κεντροδεξιό) κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, η Μουσουλμανική Λίγκα, έχει ένα ισχυρό προβάδισμα, έναντι των άλλων κομμάτων, μετά από τις σημερινές βουλευτικές εκλογές στο Πακιστάν, τούτο σύμφωνα με τα συγκλίνοντα ρεπορτάζ πολλών τοπικών ειδησεογραφικών δικτύων, στηριζόμενα πάντως στα τμηματικά, ακόμα, εκλογικά αποτελέσματα.


-'Επεται, μάλιστα σε διακριτή απόσταση, σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα, το κόμμα του οποίου ηγείται ο πρώην πρωταθλητής του κρίκετ, ο 'Ιμραν Χαν, του 'Κινήματος της Δικαιοσύνης'.

--Το 'Κόμμα του πακιστανικού λαού', συνδεδεμένο άρρηκτα με τους Μπούτο, επίσης υστερεί εκλογικώς έναντι της Μουσουλμανικής Λίγκας, αναφέρουν τέλος τα ανωτέρω ρεπορτάζ.

*Ο πρώην πρωθυπουργός Σαρίφ --σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού πρακτορείου "βέβαιο μέλος της νέας Βουλής"--, κάλεσε τις βραδυνές ώρες τους συμπατριώτες του "να προσευχηθούν ώστε τα ξημερώματα με τα τελικά αποτελέσματα η Μουσουλμανική Λίγκα να διαθέτει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία".

Πηγή: ΑΠΕ - ΑΜΠ

Ωστόσο πριν λίγες ώρες...

Πακιστάν: Η εκλογική επιτροπή παραδέχεται ότι δεν ήταν ελεύθερη η διαδικασία στο Καράτσι

 ---------------------Ενημέρωση-------------

Πακιστάν : ασκήθηκε φονική βία ανήμερα των βουλευτικών εκλογών

'Αγνωστοι που παραμένουν ασύλληπτοι πυροβόλησαν και σκότωσαν --ανήμερα των πακιστανικών βουλευτικών εκλογών--, οκτώ εκλογείς στις νοτιοδυτικές περιοχές της ασιατικής χώρας, την ώρα που οι εκλογείς επανέρχονταν μετά από την ψηφοφορία στην κατοικία τους, ανακοίνωσε αργά σήμερα η αστυνομία στο Ισλαμαμπάντ.

Ειδικά στην περιοχή Ναζιραμπάντ --ανήκει στο Μπαλουχιστάν--, στη διάρκεια διάφορων επεισοδίων πολιτικής βίας προκλήθηκαν συνολικώς 15 τραυματισμοί, πρόσθεσε η πακιστανική αστυνομία.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)