to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΣΙΔΕΝΟΡ: Με αισιοδοξία συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι

Υποδέχθηκαν με χαμόγελα την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 30/7 και κρίνει παράνομες αλλά όχι καταχρηστικές τις στάσεις εργασίας τους


Μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ (του ομίλου Στασινόπουλου), θα αποφασίσουν για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων (δείτε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ), ύστερα από την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου και κρίνει παράνομες αλλά όχι καταχρηστικές τις στάσεις εργασίας τους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σωματείο των εργαζόμενων, ο λόγος είναι οτι δεν προσδιορίστηκαν αναλυτικά (με ονόματα και ειδικότητες) τα άτομα που αποτελούν το προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, κατέπεσε όλο το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου (χρηματικές απαιτήσεις και πρόστιμα, δικαστικά έξοδα, απαγόρευση κινητοποιήσεων για το μέλλον κ.α.).

«Η απόφαση του δικαστηρίου μας γεμίζει αισιοδοξία οτι ακόμα κι όταν αυτοί που αρνούνται να δούνε τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων κωφευουν επιδεικτικά, υπάρχει η δυνατότητα να στραφούν στον διάλογο και την λύση του προβλήματος,με την υπογραφή μιας δίκαιης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που είναι ο μόνος σκοπός μας», τονίζει το σωματείο. 

Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τον Ιούνιο ως αντίδραση στο λοκ άουτ της εταιρείας, η οποία έθεσε σε διαθεσιμότητα 330 από τους εργαζόμενους. 

Σύμφωνα με πρόσφατη (25/7/19) δήλωση του πρώην γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη, στηρίζεται (σ.σ.: η εργοδοσία) στο ότι τώρα ποιά δεν υπάρχει το φόβητρο των τριμερών συναντήσεων, εκεί που οι εργαζόμενοι, έβρισκαν το δίκιο τους μέσα από την τεκμηριωμένη και αποφασιστική στάση του Υπουργείου σε τέτοια φαινόμενα».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με αξιοπρεπείς αυξήσεις 6%-8% αλλά και επιδόματα, αφού από το 2017 η εταιρεία έχει επιστρέψει σε κερδοφορία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)