to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 31.07.2019

Πολιτική

«Αποβράσματα της κοινωνίας» όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό για τον Κ. Καραμανλή

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής φρόντισε από την πρώτη του συνέντευξη να δείξει την... κοινωνική ευαισθησία της νέας κυβέρνησης και τον... πολιτικό της πολιτισμό - «Μήπως του βρίσκεται πρόχειρος κάποιος χαρακτηρισμός για εκείνους που είχαν στήσει το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και κυρίως για εκείνους που τους κάλυπταν;» αναφέρει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε σχετική δήλωσή του


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Επιχειρεί να τα «μαζέψει» ο Κ. Καραμανλής

Δίνοντας την πρώτη του συνέντευξη στον Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ, ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραβατικότητα στα μέσα μεταφοράς λέγοντας πως όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο θα πρέπει να νιώθουν ως... «αποβράσματα της κοινωνίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και στην Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο μετρό».

Οι «άριστοι» και νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας δεν είναι δυνατόν να αντιληφθον προφανώς πως κάποιοι άνθρωποι δεν διαθέτουν ούτε το 1,40 που κοστίζει το εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Ούτε όμως και ο κατά τ' άλλα κοινωνικά ευαίσθητος κ. Πορτοσάλτε αντέδρασε στα περί «αποβρασμάτων».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Γ. Βαρεμένος: Ο υπουργός Μεταφορών ας αφήσει για λίγο το μετρό και να θυμηθεί το μέτρο

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, αναφέρει στη δήλωσή του:

Ο Υπουργός Μεταφορών μέσα σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε σε «Υπουργό των υπερβολών», χαρακτηρίζοντας αποβράσματα της κοινωνίας όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αφού όμως ο Υπουργός πήρε φόρα, μήπως του βρίσκεται πρόχειρος κάποιος χαρακτηρισμός για εκείνους που είχαν στήσει το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και κυρίως για εκείνους που τους κάλυπταν;
Εάν έχει κάτι επ’ αυτού ας βγει σε κάποια «φιλόξενη συχνότητα» να το πει, αλλιώς ας αφήσει για λίγο το μετρό και να θυμηθεί το μέτρο.

Νάσος Ηλιόπουλος: Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει

Ο Νάσο Ηλιόπουλος σχολιάζει τις δηλώσεις Καραμανλή με ανάρτησή του:

Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει, λέει ένα όμορφο τραγούδι. Αντί λοιπόν να ασχολούμαστε με την μέριμνα για τη δωρεάν μετακίνηση των άνεργων ή τη δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων, θα τους στοχοποιήσουμε. Αυτή η στοχοποίηση είναι από μόνη της εξοργιστική. Όταν όμως διεξάγεται από έναν πολιτικό φορέα που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά, τότε πραγματικά αδυνατώ να βρω λέξη να το περιγράψω.
Ο λόγος όμως πάντα παράγει συγκεκριμένα αποτέλεσμα μέσα στην καθημερινότητά μας. Είναι η χρήση της γλώσσας "που σπάει κόκαλα". Τότε που μέσα σε ένα τρόλεϊ ένας ελεγκτής θεώρησε οτι η ανθρώπινη ζωή ενός μικρού παιδιού έχει μικρότερη αξία από ένα εισιτήριο. Το όνομα αυτού του παιδιού δεν το ξεχνάμε, λεγόταν Θανάσης Καναούτης.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη και προσβλητική η τοποθέτηση του κ. Καραμανλή

«Η τοποθέτηση του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή ότι όποιος δεν πληρώνει το εισιτήριο του Μετρό θα πρέπει να νοιώθει "απόβρασμα της κοινωνίας" είναι απαράδεκτη και προσβλητική», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, υπογραμμίζοντας «ο κ. Καραμανλής αντί να υβρίζει, καλά θα κάνει να φροντίσει να μειωθεί το μεγάλο -και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικό- κόστος που πληρώνουν για τις μεταφορές τους τα λαϊκά στρώματα, όπως επίσης να αντιμετωπιστούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες και η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, που δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια των επιβατών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)