to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 24.07.2019

Διεθνή

Ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κούβας

Υπέρ της πολιτικής και διπλωματικής διευθέτησης της κρίσης στη Βενεζουέλα, τάσσονται η Μόσχα και η Αβάνα όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στην Κούβα με τον ομόλογο του Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίλλια.


«Είμαστε υπέρ, της ενίσχυσης με κάθε τρόπο εκείνων των επαφών που προωθούν τον απευθείας διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης» δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι «οι επαφές αυτές πρέπει να συμβάλλουν στον διάλογο των μερών και όχι να προκαθορίζουν την έκβαση του».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα ενισχύσει την συνεργασία της με την Κούβα στον στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα όπως και στον τομέα της οικονομίας.

Νωρίτερα, ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων ευρείας κλίμακας στα οποία θα συμμετάσχουν περισσότερο από 1 εκατομμύριο άτομα, και θα χρησιμοποιηθούν ως επί το πλείστον ρωσικά οπλικά συστήματα.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις φέρουν την ονομασία «Απελευθερωτική εκστρατεία Σιμόν Μπολιβάρ - 2019» και γίνονται, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του Μαδούρο στο twitter προς τιμήν της 236ης επετείου από την ημέρα γέννησης του εθνικού ήρωα της Βενεζουέλας Σιμόν Μπολιβάρ.

Η ευρείας κλίμακας άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε όλη την επικράτεια της Βενεζουέλας, σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου.

Στα στρατιωτικά γυμνάσια θα χρησιμοποιηθεί ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός και οπλικά συστήματα, όπως είχε δηλώσει στις 11 Ιουλίου ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Ως επί το πλείστον, τα οπλικά συστήματα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που βρίσκεται στην Βενεζουέλα και διαθέτουν οι μπολιβαριανές ένοπλες δυνάμεις, είναι ρωσικής παραγωγής. Δεν γνωρίζω, αν υπάρχουν άλλα είδη εξοπλισμών, τα οποία να έχουν αγοράσει από άλλες χώρες, αλλά σε σημαντικό βαθμό ο στρατός είναι εξοπλισμένος με δικά μας όπλα, τα οποία είναι αυτονόητο ότι θα χρησιμοποιηθούν», είχε δηλώσει ο Σ.Ριαμπκόφ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)