to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:17 | 09.05.2013

Πολιτική

Τροπολογία για τις μετακινήσεις και τους μισθούς των εργαζομένων στον Πολιτισμό

Τροπολογία με την οποία θίγονται τα μισθολογικά αλλά και ζητήματα μετακινήσεων που αφορούν εργαζομένους στους αρχαιολογικούς χώρους, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τους εποπτευόμενους οργανισμούς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ. Τζαβάρας.


Η τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων, και θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ των βασικότερων ζητημάτων που θίγει η τροπολογία είναι ότι οι υπάλληλοι σε αρχαιολογικούς χώρους που εργάζονται μετά τη λήξη του ωραρίου τους κατά την διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πληρώνονται με ανταποδοτικό τέλος που θα προκαταβάλουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

Το καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που εργάζεται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και αποχωρεί από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης ή καταγγελίας της σύμβασης, θα λαμβάνει αποζημίωση με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ (και όχι μέχρι 24 μηνιαίους μισθούς).

Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του καταργηθέντος Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων, θα μεταφέρεται σε Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Επίσης,  μεταφέρεται στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

Η διαχειριστική χρήση των θεάτρων ταυτίζεται με το ημερολογιακό έτος (έως τώρα το οικονομικό έτος ξεκινούσε την 1η Σεπτεμβρίου).Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Χορού καταρτίζεται με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, ύστερα από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Ο Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου μπορεί να διευθύνει και τα παραρτήματα του Ωδείου (και δεν χρειάζεται να υπάρχει άλλος Διευθυντής). Αυξάνονται τα τμήματα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης από 2 σε 3, καθώς προστίθεται η Ελληνική Ομάδα Χορού.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)