to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:02 | 17.07.2019

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο που τους ενδιέφερε είναι η μικροπολιτική τυμβωρυχία και η στοχοποίηση της Ρ. Δούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Κων. Τσουβάλα ως γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


«Ο νέος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. στη πρώτη του ομιλία στη παραλαβή του υπουργείου αναφώνησε: "Πότε πια Μάτι. Θα έχουμε ηγεσία στα δύσκολα". Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε Γ.Γ. του υπουργείου την αποπεμφθείσα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που διαχειρίστηκε την τραγωδία στο Μάτι».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για την τοποθέτηση του νέου Γ.Γ. Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. και προσθέτει: «την ίδια ηγεσία την οποία η ΝΔ τότε υποκριτικά καλούσε την κυβέρνηση να αποπέμψει και σήμερα έσπευσε να επικροτήσει».

«Τελικά για να τελειώνουμε ας παραδεχθούν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε είναι η μικροπολιτική τυμβωρυχία και η στοχοποίηση της Ρ. Δούρου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η υποκρισία της Ν.Δ.

Η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του  Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης αποτελεί μια ακόμη απόφαση που καταδεικνύει τη βαθιά υποκρισία της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε υπό την εποπτεία του τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι.

Μάλιστα η ΝΔ είχε τότε βάλει στο στόχαστρο και τον ίδιο ζητώντας την απομάκρυνσή του μετά τη συνέντευξη που παραχωρήθηκε. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «θλιβερή παράσταση» με τη «συνδρομή και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας», ενώ μιλούσε για «θράσος», σχολιάζοντας και τη δήλωσή του πως «είναι περήφανος για τις υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας». 

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 31 Ιουλίου, λίγο πριν αποπεμφθεί ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, έλεγε: «Πώς ασκούν τα καθήκοντά τους και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ; Αυτοί μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν και άλλη πυρκαγιά. Ποιος έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)