to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:40 | 09.07.2019

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Η «επόμενη μέρα» στην ΕΡΤ είναι εδώ

Η «επόμενη μέρα» με κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φτάσει στην ΕΡΤ. Ήδη από χθες άτυπη ομάδα έχει αναλάβει να προχωρήσει τη μετάβαση στο νέο καθεστώς. Για τον σκοπό αυτόν επιστρατεύθηκαν ο Γιάννης Τρουπής και ο Φώτης Καφαράκης


Η «επόμενη μέρα» με κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φτάσει στην ΕΡΤ. Ήδη από χθες άτυπη ομάδα έχει αναλάβει να προχωρήσει τη μετάβαση στο νέο καθεστώς υπό την πολιτική ευθύνη του υφυπουργού αρμόδιου για τα ΜΜΕ και εκπροσώπου Τύπου Στέλιου Πέτσα. Για τον σκοπό αυτόν επιστρατεύθηκαν ο Γιάννης Τρουπής, αρμόδιος πολιτικός συντάκτης με την ευθύνη κάλυψης του ρεπορτάζ της Ν.Δ., αλλά και ο Φώτης Καφαράκης, πολιτικός συντάκτης επίσης, από το ραδιόφωνο.

Οι δυο τους ανέλαβαν τα ηνία του ενημερωτικού προγράμματος, ήδη προΐστανται συσκέψεων και προετοιμάζουν τους εργαζόμενους του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής για την επόμενη μέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί, λίγες εβδομάδες πριν, επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. -λέγεται ότι επρόκειτο για τον διευθυντή του γραφείου Επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας από χθες- στο Ραδιομέγαρο, όπου συναντήθηκαν με αρμοδίους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ μπορεί να αναλάβει μέσα στις επόμενες 15-20 μέρες. Εάν προηγουμένως δεν αλλάξει ο νόμος για την ΕΡΤ που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, και αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης σήμερα, αναμένεται να ζητηθούν οι παραιτήσεις της διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο υπουργό, ώστε αμέσως μετά να προκηρυχθούν οι θέσεις για τη νέα διοίκηση, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Η επιλογή τους θα πρέπει να επικυρωθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Μετά τη συγκρότηση της Βουλής ο δρόμος είναι ανοικτός για την αντικατάσταση της διοίκησης και των επικεφαλής της ΕΡΤ.

Μέχρι σήμερα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι σημαντικό διοικητικό ρόλο στην ΕΡΤ -σε θέση προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου- πρόκειται να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ζούλας, κάτι που, όπως λέγεται, επιθυμεί και ο ίδιος. Αν και ισχυρή «υποψηφιότητα», η τοποθέτησή του δεν είναι ακόμη βέβαιη. Προς το παρόν πάντως ο Γ. Τρουπής λέγεται ότι σχεδιάζεται να αναλάβει προϊστάμενος Πολιτικού, ενώ ο Φ. Καφαράκης διευθυντής ή γενικός διευθυντής Ενημέρωσης.

Νταρζάνου Αγγέλα

tags: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)