to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 08.07.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: Συνεχής, αυστηρή, υπεύθυνη αντιπολίτευση και οργάνωση στην κοινωνία

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές «περιγράφει παράταξη, έναν συμπαγή πολιτικό χώρο» εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» στην Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο».


Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννούλης, «το πρώτο συναίσθημα που μου δημιουργείται είναι χαρμολύπη, αλλά το καλό μέρος αυτής της σύνθετης λέξης αφορά τη Χρυσή Αυγή». «Δεν μπορώ να κρύψω την συγκίνηση και την χαρά μου που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτή συμμορία καθαρμάτων και δολοφόνων είδαν την έξοδο του Ελληνικού Κοινοβουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έκανε λόγο για «μια ήττα που έχει πολλές ερμηνείες, έχει θετικά στοιχεία το γεγονός ότι μειώθηκε η διαφορά των ευρωεκλογών παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες που είχαν εχθροί και φίλοι.  Το «3» που είναι μπροστά στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει παράταξη, έναν συμπαγή πολιτικό χώρο που του λείπει η οργάνωση, η δουλειά, η αντιστοίχηση στην κοινωνία, η πραγματική παρουσία στον κόσμο».

«Πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας, και είναι και καλό που υπήρξε ανανέωση στα ψηφοδέλτια, πέρα από τις κομματικές διαδικασίες εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Γιαννούλης, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα «χρειάζεται πολύ ισχυρή, σοβαρή και εμπεριστατωμένη αντιπολίτευση  σε κάθε σημείο της κυβέρνησης, να μην πέφτει τίποτα κάτω».

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ εκλογική περιφέρεια και την μικρή διαφορά με την ΝΔ, μόλις 4%, ο κ. Γιαννούλης δήλωσε ότι «έγινε καλή δουλειά, και αρκετοί από τους υποψηφίους είχαμε την φόρα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, έγινε επίπονη δουλειά από όλους, δεν αφεθήκαμε μόνο στα τυπικά μιας προεκλογικής εκστρατείας, το παλέψαμε πάρα πολύ, μιλήσαμε με χιλιάδες κόσμο και απέδωσε το γεγονός ότι η επαφή με τους πολίτες φτάνει σε μεγάλο ποσοστό σε αποτέλεσμα». «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει σκληρή και μαύρη ιστορία αλλά είναι μια δημοκρατική πόλη» τόνισε στη συνέχεια.

Τέλος, η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη πρέπει να περιλαμβάνει «συνεχή αυστηρή σκληρή υπεύθυνη αντιπολίτευση όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συνεχή παρουσία εκεί που υπάρχει η καθημερινότητα των ανθρώπων, οργάνωση από την αρχή της κομματικής δομής και της παρουσίας της σε σημαντικές κοινωνικές δεξαμενές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)