to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:21 | 08.07.2019

Διεθνή

Τραμπ: Θα δοθεί στον Τύπο πρόσβαση στα κέντρα κράτησης μεταναστών

«Θα στείλουμε κάποιους δημοσιογράφους (να τα δουν) διότι είναι υπερπλήρη κι εμείς είμαστε αυτοί που παραπονιούνται ότι είναι υπερπλήρη», είπε ο Τραμπ.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή ότι οι δημοσιογράφοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στα κέντρα κράτησης μεταναστών, μετά τις πολλές επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί τον τελευταίο καιρό σχετικά με τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί.

«Θα αρχίσω να δείχνω κάποια από αυτά τα κέντρα κράτησης στον Τύπο. Θέλω οι δημοσιογράφοι να πάνε να τα δουν», τόνισε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μόρισταουν του Νιού Τζέρσεϊ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον υπηρεσιακό επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων Μαρκ Μόργκαν και τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Κέβιν ΜακΑλίναν ώστε να προγραμματιστούν οι επισκέψεις του Τύπου στα κέντρα κράτησης.

«Θα στείλουμε κάποιους δημοσιογράφους (να τα δουν) διότι είναι υπερπλήρη κι εμείς είμαστε αυτοί που παραπονιούνται ότι είναι υπερπλήρη», πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Είναι υπερπλήρη διότι έρχονται πολλοί άνθρωποι, αλλά τώρα, χάρη στο Μεξικό, (οι αφίξεις) μειώνονται σημαντικά και πιστεύω ότι θα αρχίσετε να βλέπετε μερικούς καλούς αριθμούς. Αλλά είναι υπερπλήρη. Όμως θέλουμε οι δημοσιογράφοι να πάνε και να τα δουν διότι ξέρετε ότι αυτά που λένε οι New York Times είναι στην πραγματικότητα fake news», συνέχισε.

Ο Τραμπ αναφερόταν στο άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στους New York Times και στους El Paso News το οποίο αναφέρεται στο κέντρο κράτησης μεταναστών στο Κλιντ του Τέξας, στο οποίο ζουν εκατοντάδες παιδιά με βρόμικά ρούχα, στοιβαγμένα σε κελιά όπου εξαπλώνονται ασθένειες.

«Η δυσωδία από τα βρόμικα ρούχα των παιδιών ήταν τόσο έντονη που μεταδιδόταν στα ρούχα των πρακτόρων (…) Τα παιδιά έκλαιγαν συνέχεια», ανέφερε το άρθρο.

«Ένα κορίτσι φαινόταν ότι προσπαθεί να αυτοκτονήσει και οι πράκτορες αναγκάστηκαν να την βάλουν να κοιμηθεί σε ένα μικρό κρεβάτι μπροστά τους, ώστε να μπορούν να την παρακολουθούν την ώρα που ασχολούνται με τις νέες αφίξεις», πρόσθετε.

Έκθεση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, στο οποίο ανήκει η υπηρεσία φύλαξης συνόρων (CBP), παραδέχθηκε την προηγούμενη Τρίτη ότι πολλά κέντρα κράτησης είναι «επικίνδυνα υπερπλήρη».

Τον Μάιο 144.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση από τη CBP. Όμως δεν υπάρχουν θέσεις στις δομές της, αλλά ούτε και στα κέντρα υποδοχής όπου μεταφέρονται κανονικά οι ανήλικοι και οι οικογένειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)