to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:17 | 07.05.2013

Διεθνή

Κυανόκρανοι κρατούνται από σύρους αντάρτες στα Υψίπεδα του Γκολάν

Τέσσερις φιλιππινέζοι κυανόκρανοι της δύναμης του ΟΗΕ που σταθμεύει στα υψίπεδα του Γκολάν κρατούνται από ομάδα σύρων ανταρτών. Την απελευθέρωσή τους ζητά ο Μπαν Γκι Μουν.


Την κράτηση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Reuters η αντάρτικη ομάδα «Ταξιαρχίες των μαρτύρων του Γιαρμούκ» επιβεβαίωσε ότι τους κρατά και επισημαίνει ότι είναι για την ασφάλεια τους λόγω των συγκρούσεων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Η αντάρτικη ομάδα ανέφερε το ίδιο και στη σελίδα της στο Facebook, ότι δηλαδή, οι κυανόκρανοι δεν είναι όμηροί τους αλλά κρατούνται για λόγους ασφαλείας.

Μια φωτογραφία που στάλθηκε από τους αντάρτες εικονίζει τέσσερις κυανόκρανους με γαλάζια μπουφάν με το λογότυπο του ΟΗΕ και το διακριτικό «Φιλιππίνες».

Οι άνδρες αυτοί περιπολούσαν κοντά στο σημείο όπου οι «Ταξιαρχίες» είχαν κρατήσει αιχμάλωτους 21 αόπλους παρατηρητές του ΟΗΕ για τρεις ημέρες τον Μάρτιο.

Την απελευθέρωση των κυανόκρανων ζητά ο Μπαν Γκι Μουν 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε με έντονο τρόπο σήμερα την αιχμαλώτιση τεσσάρων κυανοκράνων του ΟΗΕ, που επιτηρούν την γραμμή κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Συρίας και των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

"Ο γενικός γραμματέας καλεί όλα τα μέρη να σεβαστούν την ελευθερία κίνησης και την ασφάλεια της δύναμης" UNDOF (U.N. Disengagement Observer Force, Δύναμη του ΟΗΕ για την Επιτήρηση της Απεμπλοκής), δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Μπαν, Μάρτιν Νεσίρκι.

Σημειώνεται ότι στα Υψίπεδα, τα οποία έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ, βρίσκονται περίπου 1.000 στρατιώτες της δύναμης του ΟΗΕ, οι οποίοι επιβλέπουν από το 1974 τα οροθετημένα με βάση την διμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σύνορα ανάμεσα στη Συρία και το Ισραήλ.

Πηγές: in.gr, ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)