to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φιλελεύθερος «Χρυσαυγιτισμός» ή αλλιώς σοβαρή Χρυσή Αυγή

Εμείς είμαστε με αυτούς που οι ρατσιστές θεωρούν ως «μη κανονικούς»


Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει θεατές μία σειράς γεγονότων που δείχνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι οι ρατσιστικές αντιλήψεις και το μίσος σε οτιδήποτε το διαφορετικό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρούμενης νεοφιλελεύθερης ιδεολογικής ηγεμονίας.

Χαρακτηριστικά, από τις φυλετικές προτάσεις του Κυρανάκη περί επιδομάτων μόνο σε Έλληνες, μέχρι την προχθεσινή «χιουμοριστική» -- -όπως θεώρησε η Athens Voice- ανάρτηση για την τραγική κατάληξη της μετανάστριας-εργαζόμενης από την Αρμενία, παρατηρούμε ότι οι ιδέες του ρατσισμού δεν είναι δομικό στοιχείο μόνο της Χρυσής Αυγής, αλλά επεκτείνονται ολοένα και περισσότερο στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και των ΜΜΕ που την στηρίζουν.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε ξεκάθαρα με το φαινόμενο του «χρυσαυγιτισμού», όπου οι ρατσιστικές και σεξιστικές αντιλήψεις παντρεύονται με τον νεοφιλελευθερισμό.

Το όνειρο του Μπάμπη Παπαδημητρίου (υποψήφιου Βουλευτή με τη ΝΔ πλέον) γίνεται πραγματικότητα, καθώς όντως η Νέα Δημοκρατία μετασχηματίζεται ολοένα και περισσότερο σε ένα ακροδεξιό κόμμα με «μασκαρεμένες» ή πολλές φορές ανοιχτά ρατσιστικές αντιλήψεις. Η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή πλέον είναι εδώ και δηλητηριάζει την κοινωνία μας με μίσος και φανατισμό.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε όμως να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, διότι η αισθητικοποίηση του φασισμού και του ρατσισμού από lifestyle εκπομπές, εφημερίδες και ιστοσελίδες, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροδεξιό, φιλελεύθερο κόμμα, το οποίο υποτίθεται πως υπερασπίζεται τα ιδεώδη του διαφωτισμού. Είναι όμως έτσι;

Σαφώς και όχι, διότι ο φιλελευθερισμός ως θεωρητικό ρεύμα (Χομπς, Λοκ, Καντ) υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής ή σεξουαλικού προσδιορισμού. Η Νέα Δημοκρατία διά του Κυρανάκη μας λέει ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν θα γεννιούνται ίσοι, καθώς τα επιδόματα θα δίνονται μόνο σε παιδιά που είναι από Έλληνες γονείς, άρα σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για μία πολιτική με αμιγώς ρατσιστικά κριτήρια.

Πάμε τώρα στο δεύτερο σκέλος, περί Διαφωτισμού. Ακόμη και σε αυτό το σημείο η Νέα Δημοκρατία που υποστηρίζει ότι είναι η φωνή του ορθολογισμού, παίρνει κάθε μέρα, ολοένα και περισσότερο διαζύγιο από τις αρχές του Διαφωτισμού. Η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι η φωνή του "αντι-Διαφωτισμού", του ανορθολογισμού , του ψέματος και του παραλογισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι τα αιτήματα του διαφωτισμού που ήταν η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη ανεξαρτήτως κοινωνικού προσδιορισμού. Η «φιλελεύθερη» Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τον νόμο περί ιθαγένειας,ούτε το νομοσχέδιο για το ομόφυλα ζευγάρια και την ταυτότητα φύλου προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια πολλών ανθρώπων, μιλώντας περί εξωγήινων που γυρνάνε τα βράδια στον Υμηττό.

Όμως, η διείσδυση του ρατσισμού και του μίσους ως «κανονικότητα» στην ελληνική κοινωνία δεν έπεσε από τον ουρανό, αντιθέτως κυοφορείται εδώ και πολλά χρόνια.

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ιδεολογικός καθοδηγητής των Κυρανάκηδων, του Αρκά, του Πρώτου Θέματος και της Athens Voice , ο οποίος αυτήν την στιγμή καθορίζει με τους υπόλοιπους ακροδεξιούς το πρόγραμμα και τα στελέχη που θα προβληθούν στην Νέα Δημοκρατία, έχει δείξει με τις πράξεις και με τα λόγια του ότι είναι φυλετιστής και ακροδεξιός.

Πρώτα από όλα, για να μην πούμε για τις αφιερώσεις που του έστελνε ο Παττακός και τα αντισημιτικά βιβλία του Πλεύρη που προωθούσε με φανατισμό ο Γεωργιάδης, αξίζει να πάμε σε μία συνέντευξη στην εκπομπή ευθέως στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο (επίσης πλέον υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ), όπου εκεί το 2013 ο Γεωργιάδης ορίζει τον "κανονικό 'Ελληνα".

Έχει σημασία να πούμε ότι στο παρελθόν ο Γεωργιάδης έχει μιλήσει για την βιολογική διάσταση του έθνους και βρισκόταν συχνά σε εκδηλώσεις όπου βασικό σύνθημα ήταν ότι: "Έλληνας Γεννιέσαι. Δεν Γίνεσαι", που είναι η επιτομή του ρατσισμού. Όμως μετά την προσχώρηση του στη Νέα Δημοκρατία πολλοί έδωσαν "συγχωροχάρτι" και είπαν ότι έχει απομακρυνθεί από ρατσιστικές απόψεις. Ο ίδιος μάλιστα αυτοπροσδιορίστηκε ως φιλελεύθερος Δεξιός.

Όταν ο Μπογδάνος ρώτησε τον Γεωργιάδη εάν γεννιέσαι Έλληνας ή γίνεσαι, ο Γεωργιάδης απάντησε με τον εξής τρόπο που κάνει τον ρατσισμό πιο επικίνδυνο καθώς του προσδίδει ελαστικότητα. Είπε ότι «Έλληνας γεννιέσαι και δεν γίνεσαι, μπορείς όμως γίνεις Ελληνίζων». Συνεχίζοντας ο Γεωργιάδης λέει: «τα προβλήματα αυτά (λες και ο ρατσισμός είναι ένα γλωσσικό ζήτημα) τα έχει λύσει η ελληνική γλώσσα και ο Ηρόδοτος». Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ηρόδοτος έγραφε και για το περίφημο "ομόαιμον". Άρα ο Γεωργιάδης είναι ρατσιστής και το λέει ανοιχτά. Κατά τον Γεωργιάδη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που στη ΝΔ του έδωσαν υποκριτικά συγχαρητήρια για το βραβείο του MVP του NBA, δεν είναι "κανονικός" Έλληνας, όπως και κανένας μετανάστης. Μάλιστα, εδώ παρατηρούμε και μία άλλη μεγάλη υποκρισία, καθώς τώρα που ο Γιάννης είναι ο πιο πετυχημένος αθλητής της χώρας λένε τα καλύτερα λόγια, αλλά επί της διακυβέρνησης τους οι εκάστοτε «Γιάννηδες», ζούσαν ανά πάσα στιγμή με τον φόβο της απέλασης, όπως είπε και ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο.

Για τους προοδευτικούς πολίτες ο Αντετοκούνμπο δεν είναι σπουδαίος επειδή βγήκε MVP στο ΝΒΑ, αλλά επειδή είναι MVP της ζωής. Είναι ένας από εμάς γιατί δεν σταμάτησε να ονειρεύεται. Πάλεψε για να επιβιώσει. Η σεμνότητα και ο ανθρωπισμός του, εμπνέει.

Αξίζει να τονίσουμε ότι για βγάλει το στίγμα του ρατσιστή ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως και πολλοί άνθρωποι με ρατσιστικές ιδέες επικαλούνται τον Ηρόδοτο, ξεχνώντας σκόπιμα ότι ο Ηρόδοτος έγραφε σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό ορίζοντα και σε συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες, όπου το πνεύμα και οι πληροφορίες μας για τον άνθρωπο δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Αλλά ακόμη και εκείνη την εποχή οι δήθεν υμνητές της αρχαιότητας την διαστρεβλώνουν και ανακατασκευάζουν την πραγματικότητα για να χωράει στις αντιεπιστημονικές, ρατσιστικές του ψευδοθεωρίες.

Χαρακτηριστικά, δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στην αρχαιοελληνική γραμματολογία και δη στα ομηρικά έργα (Οδύσσεια, Ιλιάδα) αναφέρεται η έννοια του ξένου και της φιλοξενίας, ως εκείνου που έρχεται από διαφορετικό μέρος και κουβαλάει διαφορετικά ήθη και έθιμα. Η τραγική ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι ενώ τότε ο Ξένιος Ζεύς ήταν ο προστάτης των ξένων, και σύμφωνα με τα ήθη της εποχής η φιλοξενία θεωρούνταν πράξη αρετής, στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας και του Άδωνι (2012-2015) ο Ξένιος Ζεύς ήταν επιχείρηση-«σκούπα» κατά των μεταναστών, με σκοπό την ταχύτατη απέλαση τους και την επιστροφή των μεταναστών στις άθλιες συνθήκες των χωρών προέλευσης τους.

Οπότε να μην εκπλησσόμαστε από την ρητορική περί επιδομάτων μόνο για Έλληνες και την αισθητική των διακρίσεων που βλέπουμε γύρω μας. Όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί να βλέπουν τα δεδομένα. Ζούμε ιστορικές στιγμές και η ιστορία μας καλεί να λάβουμε μέρος. Για εμάς σε κάθε ερώτηση η απάντηση είναι ο άνθρωπος. Διάλεξε πλευρά.

Εμείς είμαστε με αυτούς που οι ρατσιστές θεωρούν ως «μη κανονικούς».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)