to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 01.07.2019

Πολιτική

Ο Στ. Αραχωβίτης απαντάει στη λάσπη ΝΔ και «Πρώτου Θέματος»

«Το έντυπο, στο οποίο δεν αναφέρεται καν το όνομα του Υπουργού, έχει ως στόχο να ενημερώσει εμπεριστατωμένα τους αγρότες, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς πολιτικά μηνύματα για το έργο της ηγεσίας, των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»


Απαντώντας σε ενορχηστρωμένο δημοσίευμα (σ.σ.: του Πρώτου Θέματος) με τίτλο «Μετέτρεψαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε κομματικό παραμάγαζο», που προέρχεται από «κύκλους» της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, δηλώνει τα εξής:

«Το εν λόγω ενημερωτικό φυλλάδιο διανεμήθηκε μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία προκήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού, ενώ είχε συνταχθεί πριν το Πάσχα, σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να έχουν προκηρυχθεί ακόμα εκλογές. Η διανομή έγινε μετά από την απόφαση με αριθ. 1966/126334/31-05-2019 (ΑΔΑ:9ΓΜΒ4653ΠΓ-1ΜΤ) με θέμα την «Έγκριση διενέργειας συνοπτικού (πρόχειρου), στη βάση του άρθρου 117 του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ Α΄147), διαγωνισμού, με γραπτές σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), για τη διανομή ενημερωτικού εντύπου μέσω Εφημερίδων».

Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπεβλήθη καμία προσφορά για τη διανομή μέσω του κυριακάτικου τύπου σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και οι εργασίες διακίνησης του εν λόγω εντύπου ανατέθηκαν σε κυριακάτικες εφημερίδες με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Το έντυπο, στο οποίο δεν αναφέρεται καν το όνομα του Υπουργού, έχει ως στόχο να ενημερώσει εμπεριστατωμένα τους αγρότες, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς πολιτικά μηνύματα για το έργο της ηγεσίας, των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα κριτήρια επιλογής των εφημερίδων που διένειμαν το ενημερωτικό έντυπο δεν ήταν πολιτικά, αλλά ποιοτικά. Μέσα σε αυτές ήταν και μεγάλες εφημερίδες, όπως ο «Ελεύθερος Τύπος» (στην πρώτη διανομή) και η «Real News» (στη δεύτερη διανομή), ανεξάρτητα από την κριτική που ασκούσαν στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική. Όποιος θέλει, μπορεί να έχει στη διάθεσή του τα κριτήρια επιλογής, καθώς και τη λίστα των εφημερίδων που ανέλαβαν τη διανομή. Θα πρέπει, όμως, να τονίσω ότι όσοι σήμερα διαμαρτύρονται, θα μπορούσαν να είχαν πάρει μέρος στο διαγωνισμό και να είχαν διεκδικήσει νόμιμα μέρος της διαφημιστικής δαπάνης.

Η δεύτερη διανομή είχε προγραμματιστεί ήδη πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για την 30.06.2019. Το γεγονός ότι αυτή συνέπεσε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές οφείλεται στο ότι προκηρύχθηκαν πρόωρα.
Δεσμευόμαστε πως, αν ο λαός με την ψήφο του μας εμπιστευτεί και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ενημερώνουμε διαρκώς τους αγρότες για τα ζητήματα που τους αφορούν μέσω των Αθηναϊκών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)