to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:43 | 29.06.2019

Πολιτική

Το βραβείο Αξιοσημείωτου Επιτεύγματος απονεμήθηκε στους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ

Το βραβείο, που απονέμεται φέτος για δεύτερη χρονιά, παρέλαβαν εκ μέρους των δύο πρωθυπουργών εκπρόσωποι των πρεσβειών των δύο χωρών στο Λονδίνο.


Με το βραβείο Remarkable Achievement Awards 2019, Γκίντερ Φερχόιγκεν, τιμήθηκαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λονδίνο η πλατφόρμα δικτύωσης για την Ευρώπη, Emerging Europe.

Το βραβείο, που απονέμεται φέτος για δεύτερη χρονιά, παρέλαβαν εκ μέρους των δύο πρωθυπουργών εκπρόσωποι των πρεσβειών των δύο χωρών στο Λονδίνο.

Το Emerging Europe αποτελεί μία πλατφόρμα πληροφοριών και δικτύωσης οργανισμών και επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, που έχουν στόχο τις στρατηγικές συνεργασίες για την Ευρώπη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που παρουσίασε η δημοσιογράφος Διεθνών Ειδήσεων του BBC, Κάσια Μαδέρα, απονεμήθηκαν συνολικά 17 βραβεία σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και δίκτυα και προσωπικότητες για την καινοτομία και την προώθηση της συνεργασίας.

Με το βραβείο αυτό, το Emerging Europe αναγνώρισε την συμβολή των δύο πρωθυπουργών στην επίτευξη της συμφωνίας που έβαλε τέλος στη διαμάχη σχεδόν τριών δεκαετιών μεταξύ των δύο χωρών για την ονομασία της βόρειας γείτονος, προωθώντας τη συνεργασία, την ενότητα, την ενσωμάτωση, την πολυπολιτισμικότητα και την προοδευτική σκέψη.

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο, η Ευρώπη απολαμβάνει την ειρήνη και την σταθερότητα, ενώ η μεγάλη ιδέα της Ευρώπης, με σύνθημα την ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα, περιλαμβάνει ισότιμα όλα τα έθνη, μικρά και μεγάλα, κάτω από την ευρωπαϊκή σημαία. «Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. 70 χρόνια ειρήνης, βασισμένα στη δημοκρατία και στην νομιμότητα, με τις αξίες και τον τρόπο ζωής της, η Ευρώπη είναι παγκόσμιο μοντέλο για αλλαγή και δημοκρατική εξέλιξη. Πέντε ακόμη υποψήφιες χώρες ελπίζουν να ενταχθούν στην ΕΕ, η Βόρεια Μακεδονία, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Τουρκία. Με την πολιτική της καλής γειτονίας, η ΕΕ στηρίζει την σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία στις χώρες έξω από την περιοχή της και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εξακολουθεί να αποτελεί μοντέλο για πολλές χώρες και περιοχές του κόσμου» είπε.

Το βραβείο Αξιοσημείωτου Επιτεύγματος απονεμήθηκε και στη διευθύνουσα σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, για τη συμβολή της κατά την θητεία της ως αντιπρόεδρος προϋπολογισμού και ανθρωπίνων πόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην εξασφάλιση ενός από τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως επίσης στην ισότητα των φύλων και στη συμμετοχή των γυναικών σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις.

«Ως ένας οργανισμός που ενώνει τον κόσμο με στόχο τη διαμόρφωση του μέλλοντος της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, αισθανόμαστε τιμή που το συμβούλιο του Emerging Europe αναγνώρισε τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα των τριών προσωπικοτήτων», είχε δηλώσει ο ιδρυτικός εταίρος του οργανισμού, 'Αντριου Ρόμπελ, όταν ανακοινώθηκαν τα τιμώμενα πρόσωπα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)