to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 26.06.2019

Πολιτική

Αλαλούμ στη ΝΔ με τον ΦΠΑ στην εστίαση - Σιγή ιχθύος για τις εισφορές των ελ. επαγγελματιών (βίντεο)

Ο Χρ. Σταϊκούρας, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, διαψεύδει τον πρόεδρο του κόμματος, παραδεχόμενος ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ήδη ψηφισμένη ενώ απάντησε διά της σιωπής αναφορικά με το σχέδιο της ΝΔ σε σχέση με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών


Άλλα δηλώνει ο ένας (Μητσοτάκης), άλλα ο άλλος (Σταϊκούρας), προσπαθώντας να κρύψουν την ουσία: ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση φόρου για το 2019-2020, αν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΕΔΩ ολόκληρη η αντιπαράθεση στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση»

Επαναλαμβάνουμε ότι, ο πρόεδρος της ΝΔ, σε πρόσφατη συνέντευξη στο Κρήτη TV, δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία μείωση φόρου το 2019, μίλησε μόνο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το 2020 (μείωση την οποία έχει ήδη κάνει η κυβέρνηση!) και παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας τις υπόλοιπες υποτιθέμενες μειώσεις της φορολογίας, αφού πρώτα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, διαπραγματευτεί με τους εταίρους και υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα συμφωνήσουν. Ακαθόριστες δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές, λοιπόν, κάτι που ομολόγησε εμμέσως και ο Χρ. Σταϊκούρας, την Τετάρτη 26/6 στην ΕΡΤ.

Σιωπή για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών...

Παράλληλα, η ΝΔ επιμένει να κρύβει με κάθε τρόπο το πραγματικό της σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ενδεικτική ήταν η σιωπή του κ. στη συνομιλία του με τον Νάσο Ηλιόπουλο, όταν ο τελευταίος αλλά και οι παρουσιαστές της ΕΡΤ τον καλούσαν να πει τι περιλαμβάνει το σχέδιο της ΝΔ σε σχέση με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Παρά τις προσπάθειες, ο κ. Σταικούρας δεν έδωσε καμία απάντηση.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμιζε τις θετικές επιπτώσεις του δήθεν καταστροφικού νόμου Κατρούγκαλου: με το προηγούμενο σύστημα μόλις το 27% των ελευθέρων επαγγελματιών πλήρωνε μηνιαία εισφορά έως 200 ευρώ.

Με τη “λαίλαπα’’ Κατρούγκαλου, το ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών που πληρώνει μηνιαία εισφορά έως 200 ευρώ εκτοξεύθηκε στο 88%.

Τέλος, με τις νέες μειώσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2018 στη ΔΕΘ, ψηφίστηκαν στη Βουλή και εφαρμόζονται από τον Ιανουάριο του 2019, σχεδόν το σύνολο πια των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει μικρότερες εισφορές, που υπολογίζονται με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι με το αυθαίρετο σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων που ίσχυε επί δεκαετίες.

Ν. Ηλιόπουλος: Η θέση της ΝΔ για το ασφαλιστικό σημαίνει περικοπές στις συντάξεις

«Το να παραχωρηθεί η επικουρική σύνταξη στους ιδιώτες δημιουργεί τρύπα γιατί χάνονται ασφαλιστικές εισφορές», υπογράμμισε στην ίδια εκπομπη ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την πρόταση της ΝΔ, την οποία αποκάλυψε η «Αυγή»

«Παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα μετά από 12 περικοπές στις συντάξεις με 1 δισ έλλειμμα και τώρα καταγράφεται πλεόνασμα 1 δισ ευρώ», δηλώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού είναι εγγυημένη μέχρι το 2060.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι κυνηγήθηκε η αδήλωτη εργασία σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και το πλεονασματικό ασφαλιστικό σύστημα.

Παράλληλα, ο Ν.Ηλιόπουλος υπογράμμισε αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό και μετά το σημερινό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για μείωση της των ασφαλιστικών εισφορών στο 15% από το 20% πράγμα το οποίο σημαίνει «τρύπα 2 δισ στα ασφαλιστικά ταμεία. Η θέση της ΝΔ για το ασφαλιστικό σημαίνει περικοπές στις συντάξεις».

«Το να παραχωρηθεί η επικουρική σύνταξη στους ιδιώτες δημιουργεί τρύπα γιατί χάνονται ασφαλιστικές εισφορές», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Χρ.Σταικούρας, χαρακτήρισε «fake news το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ» αναφορικά με το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

«Για πρώτη φορά η χώρα έχει ολοκληρωμένη οικονομική στρατηγική», υπογράμμισε ο Ν.Ηλιόπουλος.

«Παραλάβαμε μια χώρα με ανεργία στο 27% και τώρα είναι στο 18% με περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας το 70% των οποίων είναι πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής», σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «το 2004 ήταν στα 4 δισ. και το παραλάβαμε στα 700 εκατ. Καταφέραμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις απορρόφησης ΕΣΠΑ στο πακέτο Γιούνκερ».

Ο ίδιος τόνισε ότι «η Ελλάδα πλέον έχει γυρίσει σελίδα, έχει κλείσει το κεφάλαιο της αβεβαιότητας και μπορεί πια να σχεδιάσει το μέλλον της με οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη

Τέλος, ο ίδιος έκανε λόγο για «στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία και όχι μειώσεις γενικά μετά από διαπραγμάτευση το 2020 ή το 2021, με κοινωνικό κράτος για να γίνουν οι προσλήψεις».

Πληροφορίες: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)