to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:56 | 26.06.2019

Διεθνή

Ιταλία: Αγωγή κατά των ακροδεξιών οργανώσεων Casa Pound και Forza Nuova από την Ομοσπονδία Παρτιζάνων

H Ομοσπονδία των Παρτιζάνων της Ιταλίας, μία οργάνωση με μεγάλο κύρος στη χώρα, κατέθεσε στην Εισαγγελία της Ρώμης αγωγή κατά της δραστηριότητας των ακροδεξιών οργανώσεων CasaPound και Forza Nova «για τις πράξεις κατατρομοκράτησης, βίας και απολογίας υπέρ του φασισμού, που διαπράττει κατά συρροήν τον τελευταίο καιρό».


   Όπως τονίζει ο νομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Anpi, «η οργάνωσή μας θεωρεί επείγον να δρομολογηθεί μία ποινική διαδικασία διότι δεν είναι πλέον ανεκτή η παρουσία και η εγκληματική δραστηριότητα των ομάδων εκείνων που έρχονται σε εμφανή αντίθεση προς το Σύνταγμα και με τους υπάρχοντες νόμους για τους απολογητές του φασισμού»

   Στην αγωγή τους, οι Παρτιζάνοι ζητούν «να προχωρήσουν οι αρχές στην κατάσχεση της έδρας της CasaPound, στη Ρώμη, που η οργάνωση έχει καταλάβει παράνομα».

   Η κατάληψη του μεγάρου στο κέντρο της Ρώμης, που επί 15 χρόνια αποτελεί την έδρα της CasaPound, έχει κοστίσει σε διαφυγόντες φόρους και έσοδα στο κράτος περί τα 4, 6 εκατ. ευρώ, όπως αποφαίνεται το γενικό λογιστήριο της ιταλικής πρωτεύουσας. Αυτό είναι μόνον το ποσόν από τους δημοτικούς φόρους και τους άλλους δασμούς που θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί στην πολεοδομία και στις υπηρεσίες του δήμου, στον οποίο άλλωστε ανήκει και το κτήριο της οδού Napoleone III.

   Τη διαταγή για να διεξαχθούν οι σχετικοί έλεγχοι και οι έρευνες για τα διαφυγόντα κέρδη από την κατάληψη του κτηρίου από την ακροδεξιά οργάνωση εξέδωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Μάσιμο Μινέρβα, τονίζοντας πως «δεν είναι ανεκτό σε ένα κράτος δικαίου να υπάρχει μία 'αντίστροφη απαλλοτρίωση' που κατέληξε επί τόσα χρόνια να αποσπάσει από την κρατική περιουσία ένα κτήριο έξι ορόφων, που ήταν ιστορική έδρα δημοσίων γραφείων, προκαλώντας στο κράτος μία ζημία για τη χρήση του. Η «άνευ τίτλων» κατάληψη του κτηρίου από την CasaPound και τους άλλους ενοίκους του έχουν προκαλέσει μία χρηματική ζημία στα δημόσια οικονομικά και είναι επιβλαβής για τη δημόσια κτηριακή περιουσία».

   Για την υφυπουργό Οικονομίας Λάουρα Καστέλι, που ανήκει στο Κίνημα των 5 Αστέρων, η εκκένωση του κτηρίου αποτελεί άμεση προτεραιότητα, ενώ την ίδια γνώμη συμμερίζεται και η δημοτική αρχή, που εξελέγη υπό τη σημαία του ίδιου κόμματος.

   Όπως τονίζει ο επικεφαλής του κόμματος στο δημοτικό συμβούλιο Τζουλιάνο Πατσέτι «στοπ στα προνόμια. Τι περιμένει ο (υπουργός Εσωτερικών) Ματέο Σαλβίνι για να εκκενώσει το κτήριο; Η πόλη έχει ανάγκη από ένα ισχυρό μήνυμα για τη νομιμότητα και τώρα αμέσως. Ο Σαλβίνι αντιθέτως μοιάζει να μη συμμερίζεται τα συμφέροντα των Ρωμαίων. Έχει εμποδίσει με κάθε τρόπο το κλείσιμο της διαχείρισης του χρέους της πόλης (ΣτΜ, μέσω της δημιουργίας ενός είδους bad company), ενώ για την απόφαση του γενικού λογιστηρίου για την Casa Pound, δεν έχει εκφέρει ακόμη ούτε μία λέξη».

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, huffingtonpost.it, La Repubblica

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)