to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 21.06.2019

Πολιτική

Υπ. Παιδείας: Γιατί δεν λέει τίποτα ο κ. Μητσοτάκης για τους μόνιμους διορισμούς;

"Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το θάρρος να ανακοινώσει μέσω του προγράμματος του όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του;"


Με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ. από τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά την Παιδεία, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει:


Σχεδόν δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ενδυθεί τον μανδύα του «αρχάγγελου» προστάτη της δημόσιας εκπαίδευσης, εγκαταλείποντας τη μέχρι τώρα ειλικρινή του στάση παρουσίασης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που βαθμιαία θα μετατρέπει τον δημόσιο χαρακτήρα σε ιδιωτικό. Οι σιωπές και οι αποσιωπήσεις του δημοσιευμένου προγράμματος της ΝΔ για την εκπαίδευση είναι πολύ πιο δηλωτικές από τις γενικόλογες διακηρύξεις του. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το θάρρος να ανακοινώσει μέσω του προγράμματος του όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του;
Παρόλα αυτά όμως, οι γενικόλογες και αόριστες αναφορές δεν στάθηκαν ικανές να κρύψουν από τον ελληνικό λαό τις ήδη γνωστές και απροκάλυπτα διατυπωμένες προθέσεις του για μονοσήμαντη σύνδεση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, υποβαθμίζοντας έτσι τον μορφωτικό ρόλο της εκπαίδευσης.
Γιατί δεν λέει τίποτα για τους μόνιμους διορισμούς; Γιατί δεν είπε τίποτα για τον πυρήνα του νεοφιλελεύθερου  διακυβεύματος που είναι τα κουπόνια και η «ελεύθερη επιλογή» σχολείων; Γιατί δεν λέει τίποτα για την αύξηση της χρηματοδότησης; Και γιατί, τέλος πάντων δεν απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα που του έχουν τεθεί επανειλημμένα;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)