to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:45 | 18.06.2019

Διεθνή

Άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο από το μακελειό στο Κράιστσερτς

Ένας 44χρονος Νεοζηλανδός καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 21 μηνών επειδή ανήρτησε στο Διαδίκτυο το βίντεο που τράβηξε και αναμετέδωσε απευθείας μέσω Facebook ο δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς.


Ο Φίλιπ Αρπς, που είναι υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής, συνελήφθη στο Κράιστσερτς τέσσερις ημέρες αφού ο ακροδεξιός Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ άνοιξε πυρ σε δύο τεμένη της πόλης σκοτώνοντας 51 πιστούς.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Κράιστσερτς, ο άνδρας μοιράστηκε το βίντεο του μακελειού με περίπου 30 ανθρώπους και είχε στην κατοχή του μια άλλη τροποποιημένη εκδοχή του στην οποία περιλαμβανόταν «ένας απολογισμός των νεκρών» και εμφανιζόταν στόχοι, σαν ο θεατής να παρακολουθούσε τα όσα εκτυλίσσονταν μέσω από την διόπτρα ενός όπλου. Ο Αρπς δήλωσε στην αστυνομία ότι το βίντεο αυτό ήταν «καταπληκτικό».

«Πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας», τόνισε ο δικαστής Στίβεν Ο’ Ντρίσκολ. Ήταν «ιδιαίτερα σκληρό» να αναρτά κανείς το βίντεο αυτό μετά το μακελειό, την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων εξακολουθούσαν να αναμένουν νέα των συγγενών τους, πρόσθεσε.

Ο Αρπς είχε καταδικαστεί το 2016 επειδή άφησε το κεφάλι ενός χοίρου στο τέμενος αλ Νουρ, ένα από τα δύο τα οποία δέχθηκαν επίθεση τον Μάρτιου, σύμφωνα με το Newshub.

Εξάλλου ο 44χρονος είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που αναλαμβάνει μονώσεις, η οποία στον λογότυπό της έχει έναν μαύρο ήλιο, ένα σύμβολο που χρησιμοποιούν συχνά οι νεοναζί. Επιπλέον η εταιρεία αναφέρει ότι ένα μέτρο μόνωσης κοστίζει 14,88 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, αριθμός που χρησιμοποιείται από τους νεοναζί για να αναφερθούν στον Αδόλφο Χίτλερ, ενώ το πλήρες όνομά της είναι Beneficial Insulation Installs Guaranteed, με αρχικά BIIg, το όνομα των θαλάμων όπου διέμεναν οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)