to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή...

...που ο υποκριτής Κ. Μητσοτάκης ήθελε να πνίξει στο μπετόν


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βόλτα την Τρίτη στο Κερατσίνι και στον χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, όπου φωτογραφήθηκε χαμογελαστός για να μας πει ότι θα είναι στο πλευρό "όλων των δημάρχων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης".

Άλλωστε, ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, την κυβέρνηση, μα κυρίως τους πολίτες έδωσε μάχες ώστε αυτή η όαση στην παραλία της Δραπετσώνας να γίνει κτήμα των ανθρώπων του Πειραιά και όχι μόνο.

Πρόκειται για την έκταση που εξαιρέθηκε με απόφαση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα από την παραχώρηση, ενώ 99 στρέμματα παραχωρήθηκαν στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Τον Μάιο η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε την αναγκαστική απαλλοτρίωση των 204 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων με σκοπό την αξιοποίηση προς όφελος των κατοίκων.

Αλήθεια, ο Κ. Μητσοτάκης θυμάται τη θέση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου για τη συγκεκριμένη έκταση; Θυμάται άραγε τη σπουδή η έκταση που ανήκε στον ΟΛΠ να μπει στη σύμβαση παραχώρησης στην COSCO; Ας ρωτήσει τον Μ. Βαρβιτσιώτη.

Ας ρωτήσει όμως και τον υπουργό περιβάλλοντος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη, που εν μια νυκτί, μόλις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, με τον Νόμο 4277/2014 άλλαξε τους συντελεστές δόμησης, επαναφέροντας το προηγούμενο καθεστώς και χαρακτηρίζοντας την παραλία ως «λιμενοβιομηχανική ζώνη» στην οποία επιτρέπεται εκ νέου η εγκατάσταση βιομηχανικών, βιοτεχνικών αλλά και μεταποιητικών επιχειρήσεων. Κάτι που άνοιγε τον δρόμο για το χτίσιμο 130.000 τ.μ. μπετόν στην περιοχή.

Τι έλεγε ο ίδιος στη Βουλή στις 5 Νοεμβρίου 2015; Εν εξάλλω κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι διώχνει τις επενδύσεις με πυροτεχνήματα και μετατρέπει τα Λιπάσματα σε νέες Σκουριές.

Για την αλλαγή των συντελεστών δόμησης έλεγε: "Αποτελεί την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για μια μεγάλης εμβέλειας αστική ανάπλαση στο παράκτιο μέτωπο του Πειραιά". Κατηγορούσε μάλιστα την κυβέρνηση πως "κλείνει το μάτι στις τοπικές κοινωνίες, στου παλιούς σας συντρόφους (σ.σ.: υπονοεί μεταξύ άλλων και τον δήμαρχο), οι οποίοι σας πίεζαν ασφυκτικά να κάνετε αυτή την κίνηση". Σε άλλο σημείο εμφανίζεται ως συνήγορος των άλλων ιδιοκτητών γης στην περιοχή.

Έλεγε ακόμα ότι με την αλλαγή χρήσης γης στην έκταση του ΟΛΠ "μειώνετε το τίμημα που μπορεί να πάρει ο ΟΛΠ ως αποτέλεσμα της πώλησής του". "Δεν θα ήταν πιο ωφελημένη η τραυματισμένη αυτή περιοχή από μια σημαντική αστική ανάπλαση με εμπορικές χρήσεις, η οποία θα μετέτρεπε αυτή την έκταση σε έναν πραγματικό πολο ανάπτυξης;" ρωτούσε τότε και συνέχιζε: "Δεν θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο από το να υπόσχεστε έναν χώρο πρασίνου, που ποτέ δεν πρόκειται να γίνει (...)" ενώ, ως άσχετος με την περιοχή και τα αιτήματα των πολιτών, σημείωνε πως "για την έκταση αυτή είχε συζητηθεί μέχρι και η προοπτική να δημιουργηθεί πίστα Φόρμουλα 1".

Ευτυχώς, οι πολίτες δεν ζήσαμε τον εφιάλτη που θα έφερνε η υλοποίηση των πολιτικών που επιδίωκαν ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)