to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:39 | 05.06.2019

Πολιτική

Προκλητικός και αμετανόητος ο Μ. Βορίδης για το «μαύρο» στην ΕΡΤ (βίντεο)

Προκλητικός ο κ. Βορίδης καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ υπερασπίστηκε το «μαύρο»


Προκλητικός ο κ. Βορίδης καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ υπερασπίστηκε το «μαύρο», ειρωνεύτηκε τις Ενώσεις των Δημοσιογράφων που είχαν μιλήσει για αντιδημοκρατική απόφαση λέγοντας: «Τι είναι οι Ενώσεις των συναδέρφων σας; Το Άγιο Δισκοπότηρο;»

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ΕΡΤ έκλεισε: «με πολιτική απόφαση μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης» και για την ακρίβεια όπως είπε «δεν έκλεισε, υποκαταστάθηκε» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης.

«Ελήφθη η απόφαση της δημιουργίας νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα από τη νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση, ως είχε κάθε δικαίωμα. Προσφύγατε στο ΣΤΕ οι εργαζόμενοι και άλλοι και έκρινε ότι ήταν συνταγματική απόφαση».

«Τι λείπει εδώ; Υπάρχει κανένα θέμα;» ρώτησε επισημαίνοντας ότι «ως προς τη δημοκρατικότητά της δεν πάσχει» η απόφαση του κλεισίματος, «πάσχει ως προς το περιεχόμενο κατά την κρίση ορισμένων».

Η αντιδημοκρατικότητα κρίθηκε από Διεθνείς Ενώσεις συναδέλφων (CDU) αντέτεινε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ για να λάβει την ειρωνική απάντηση:

«Τι είναι οι Ενώσεις των συναδέρφων σας; Το Άγιο Δισκοπότηρο;» «Καλά κάνουν και έχουν την άποψή τους, αλλά θέσφατο δεν είναι» τη στιγμή που υπάρχει η απόφαση του ΣΤΕ.

Μπορεί ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 να είπε ότι δεν θα κλείσει η ΕΡΤ αλλά μίλησε για "εξυγίανση". Σε συνδυασμό με την κυνική υπεράσπιση του "μαύρου" από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει, τι θα επακολουθήσει... (και χωρίς τα τανκς του Μπογδάνου).

Kατ. Μπρ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)