to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 30.04.2013

Διεθνή

Εξωδικαστική εκτέλεση η σημερινή επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

Σε μια επανάληψη της γνωστής και παράνομης τακτικής του, το Ισραήλ σήμερα εκτέλεσε αυτόν που θεωρούσε ως ύποπτο για συμμετοχή στη ρίψη ρουκετών προς την ισραηλινή πόλη του Εϊλάτ, προ μερικών εβδομάδων


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ:




Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σήμερα το πρωί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επιδρομή διευκρινίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι ο στόχος ήταν "ένας τρομοκράτης του παγκόσμιου τζιχάντ", μέλος του σαλαφιστικού κινήματος, που είχε εμπλακεί, σύμφωνα με τον στρατό, στη ρίψη δύο ρουκετών στις 17 Απριλίου από το αιγυπτιακό Σινά εναντίον της ισραηλινής πόλης Εϊλάτ, μια επίθεση που δεν είχε προκαλέσει θύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το θύμα της επιδρομής ανήκε σε ριζοσπαστική σαλαφιστική οργάνωση και ονομαζόταν Χαϊθάμ αλ-Μάσχαλ. Επέβαινε σε μοτοσικλέτα κοντά σε στρατόπεδο της ένοπλης οργάνωσης της Χαμάς τη στιγμή της επιδρομής.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο στόχος της επιδρομής ήταν ο "Χαϊθάμ Ζιάντ Ιμπραχίμ Μάσχαλ, 24 ετών, κάτοικος του προσφυγικού καταυλισμού Σάτι, που ήταν μέλος διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων σαλαφιστών μαχητών του ιερού πολέμου".

"Βοήθησε τους 'Μάτζιλς Σούρα αλ-Μουτζαχεντίν στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ' και "είχε εμπλακεί στις 17 Απριλίου στην ρίψη ρουκετών εναντίον της πόλης Εϊλάτ του νοτίου Ισραήλ", σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέλαβε την ευθύνη της επιχείρησης. "Σήμερα πλήξαμε έναν από αυτούς που είχαν εμπλακεί στις ρίψεις εναντίον της πόλης Εϊλάτ. Είχα πει ότι δεν θα αφήναμε να περάσει έτσι αυτό το επεισόδιο. Δεν δεχόμαστε τον κατά περιόδους καταιγισμό πυρών από τη Λωρίδα της Γάζας ή το Σινά", προειδοποίησε.

Η σαλαφιστική οργάνωση 'Μάτζιλς Σούρα αλ-Μουτζαχεντίν στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ' που έχει τη βάση της στη Γάζα, είχε αναλάβει την ευθύνη για τη ρίψη δύο ρουκετών στην πόλη Εϊλάτ λέγοντας ότι ήταν η απάντησή της για τον θάνατο ενός παλαιστίνιου κρατούμενου στο Ισραήλ και δύο εφήβων που σκοτώθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη.

Ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε στις 21 Απριλίου ότι θα υπάρξει απάντηση στην επίθεση αυτή με ρουκέτες, λέγοντας ότι αυτοί που την πραγματοποίησαν "είναι κατά τα φαινόμενα τρομοκράτες κομάντος που έφυγαν από τη Γάζα και χρησιμοποίησαν το έδαφος του Σινά για να πραγματοποιήσουν επίθεση σε ισραηλινή πόλη". Η Χαμάς είχε διαψεύσει τις κατηγορίες αυτές.

H φωτογραφία από το σημείο της εκτέλεσης (από το Maan)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)