to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 30.05.2019

Κοινωνία

Στον εισαγγελέα στέλνει το υπ. Δικαιοσύνης την υπόθεση του βανδαλισμού μουσουλμανικού νεκροταφείου

Επιστολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης - με κοινοποίηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εστάλη νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 30/5 από τη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, σχετικά με το περιστατικό του βανδαλισμού μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αλεξανδρούπολη.


Όπως ενημέρωσε χθες το ρεπορτάζ του τοπικού reportal.gr, δεκάδες φέηγ βολάν πέταξαν άγνωστοι στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Αλεξανδρούπολης τα οποία έφεραν τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής και συνθήματα που χρησιμοποιεί η οργάνωση, όπως το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Επίσης προκλήθηκαν και ζημιές σε ορισμένους τάφους πάνω στους οποίους σχεδιάστηκαν με σπρέι σύμβολα της οργάνωσης όπως ο «Στόχος» και ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος. Σε κάθε περίπτωση όμως η ενέργεια αυτή αποτελεί φθορά ξένης περιουσίας.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και καταδίκασε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη» Δαγλή Γιασάρ, σημειώνοντας ότι υπεύθυνη για τη φύλαξη του χώρου όπως και για την προστασία της βακουφικής περιουσίας είναι η Διαχειριστική Επιτροπή Τεμένους Αλεξανδρούπολης.

Παρά το υλικό με την υπογραφή της οργάνωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΑΥΓΗ», η ηγεσία της Χ.Α. μιλάει για «προβοκάτσια» και αρνείται ότι οι βανδαλισμοί στο μουσουλμανικό νεκροταφείο προήλθαν από μέλη της.

Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Την υπόθεση στον εισαγγελέα έστειλε μέσω επιστολής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, κοινοποιημένη προς τον Άρειο Πάγο, η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη.

Διαβάστε τη σχετική επιστολή:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)