to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 28.05.2019

Πολιτική

Διεγράφη τελικά από τη ΝΔ ο Κ. Στεφανίδης μετά τη χυδαία ανάρτησή του για την Κ. Κούνεβα

Την άμεση διαγραφή του Συντονιστή Ετεροδημοτών Κώστα Στεφανίδη αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο με αφορμή τη μη εκλογή της κας Κωνσταντίνας Κούνεβα.


Την άμεση διαγραφή του Συντονιστή Ετεροδημοτών Κώστα Στεφανίδη αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο με αφορμή τη μη εκλογή της κας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ο Γραμματέας της ΝΔ Λευγέρης Αυγενάκης έκανε το εξής tweet: «Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας».

«Παρά τη διαγραφή του Κ. Στεφανίδη, είναι προφανές ότι  η Πειραιώς θέλει να μετατρέψει τους χυδαίους σε σεμνούς και ταπεινούς, αλλά η δίψα τους για εκδίκηση τους προδίδει» σχολίασε τη διαγραφή το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κώστας Στεφανίδης, πρώην πλέον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα συντονιστής ετεροδημοτών, δυο ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, θεώρησε χιουμοριστικό να ανεβάσει ρατσιστικό, σεξιστικό και χυδαίο σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με το οποίο διερωτάται αν η πρώην ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα -η οποία δεν εκλέχτηκε αυτή τη φορά- θα μπορούσε να του καθαρίσει τώρα το σπίτι, μιας και «μένει άνεργη». Κατά λέξη έγραψε: «Τώρα που η Κουνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Στεφανίδης δείχνει την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών

Η ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση του συντονιστή ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Στεφανίδη, κατά της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο, την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Είναι σαφές πως για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι για αυτούς, οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών.

Η ηγεσία της ΝΔ, έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους.

Τη χυδαία ανάρτηση του Κ. Στεφανίδη σχολιάσαν ο Ευ. Τσακαλώτος, ο Γ. Δραγασάκης και ο Δ. Παπαδημούλης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)