to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανοιχτή επιστολή προς το Στρατηγό Κωσταράκο για τις δηλώσεις του σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Ακόμα δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι εκλεγμένος από το λαό και ότι κάνετε ένα θεσμικό ατόπημα, για το οποίο θα σας καλέσουν οι πολίτες να λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη».


Ανοιχτή επιστολή
Προς το Στρατηγό Κωσταράκο,
Επίτιμο Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ και ως φαίνεται στέλεχος της ΝΔ

Κύριε Στρατηγέ!
Σας γράφει ένας Έλληνας, που δεν σας επιτρέπει να μιλάτε εκ μέρους του, διότι δεν είστε εκλεγμένος εκπρόσωπός του.
Σας γράφει επίσης ένας Έλληνας που τυχαίνει να είναι και ντόπιος Μακεδόνας και όχι μουσαφίρης στη Μακεδονία, όπως εσείς.
Κύριε Στρατηγέ!


Το ελληνικό κράτος σας τίμησε και σας ανάδειξε στα ανώτερα αξιώματα των ενόπλων δυνάμεων. Θα περίμενε κανείς από σας, να σέβεστε το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την εκλεγμένη Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της, διότι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε ορκισθήκατε «υπακοήν εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους». Και θα έπρεπε να αποτελείται παράδειγμα προς μίμηση, παράδειγμα ομοψυχίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας. Δεν θα έπρεπε να πέσετε τόσο χαμηλά, να συμπεριφέρεστε ως αρχηγίσκος μιας ομαδούλας, που μιλά για «μειοδοσίες» και «μειοδότες» και κατασκευάζει «ενόχους», επειδή δεν αποδέχεστε τα ψηφίσματα του κράτους, δηλαδή της Βουλής των Ελλήνων, στα οποία ορκιστήκατε «υπακουήν».


Θα μου πείτε ότι δεν είστε εν ενεργεία. Λάθος! Φέρετε τον τιμημένο τίτλο που σας έδωσαν όλοι οι Έλληνες του επιτίμου Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αν θέλετε να συμπεριφέρεστε ως ένας κομματάρχης παλιάς κοπής, θα πρέπει για την αξιοπρέπεια του τίτλου που φέρετε, να αποποιηθείτε όλα αυτά για τα οποία σας τίμησε το ελληνικό κράτος. Ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παροτρύνετε εμμέσως, αλλά πλην σαφώς τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, τις οποίες υπηρετήσατε, ούτε να προσπαθείτε να τις επηρεάσετε για τα κομματικά σας συμφέροντα, διότι τότε κάνετε το μεγάλο ατόπημα, για το οποίο αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων κατέληξαν επίορκοι, γιατί δεν σεβαστήκαν τη δημοκρατία μας, η οποία Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται αλλά εκδικείται.


Ας έρθουμε τώρα επί των ανυπόστατων ισχυρισμών που διατυπώνετε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι νόμος του κράτους, ψηφισμένος από την Βουλή των Ελλήνων, των εκπροσώπων του λαού μας:
Με τη συμφωνία (άρθρο 7) αναγνωρίζεται ή ΟΧΙ η ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας; Πείτε την αλήθεια, γιατί την κρύβετε; Γιατί αποσιωπάτε ότι με τη συμφωνία γίνεται παραδεκτό και από την άλλη πλευρά, επιτέλους το ότι ο Ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία και κουλτούρα αυτής της περιοχής (της Μακεδονίας) από την αρχαιότητα έως σήμερα ανήκει στη χώρα μας στην Ελλάδα. Ενώ μέχρι σήμερα, αν δεν υπογράφονταν η συμφωνία, μεγάλο μέρος των κρατών αποδέχονταν ότι η πολιτιστική κληρονομιά του αρχαίου μακεδονικού κράτους ανήκε στην Πρώην Γιουγκοσλαβική «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ενώ με τη συμφωνία οι βόρειοι γείτονές μας απεμπολούν αυτόν τον ισχυρισμό των εθνικιστών τους, που χρόνια καλλιεργούσαν στο λαό τους.
Με τη συμφωνία των Πρεσπών, καταργείται η χρήση από τη Βόρειο Μακεδονία όλων των συμβόλων που έχουν σχέση με το κράτος των Μακεδόνων, και δη του συμβόλου του «Ήλιου της Βεργίνας», που αναγνωρίζεται το αποκλειστικό δικαίωμα μόνο στην Ελλάδα. (Σημείωση: Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το όνομα Μακεδονία δίνεται σε δικά μας Πανεπιστήμια, σε δικά μας αεροδρόμια, κλπ, γιατί το αποσιωπάτε;)

Με τη συμφωνία δεν αναγνωρίζεται εθνότητα, μόνο ιθαγένεια. Άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ στην αρχαιότητα χωριστή μακεδονική εθνότητα, αφού όλοι δεχόμαστε και ιστορικά είναι αποδεδειγμένο, ότι οι Μακεδόνες αποτελούνταν από ελληνικές φυλές.
Όποιος υποστηρίζει ότι παραχωρήσαμε εθνότητα, στην ουσία αποδέχεται ότι το Μακεδονικό κράτος δεν αποτελούνταν από ελληνικές φυλές, αλλά ήταν χωριστό Έθνος, που έτυχε να μιλά ελληνικά. Όσοι ανιστόρητοι πολιτικοί αποδέχονται αυτόν τον ισχυρισμό, για να κερδίσουν κάποιους ψήφους, στην ουσία εξυπηρετούν τους εθνικιστές Σλαβομακεδόνες, που υποστηρίζουν ότι είναι διάδοχοι του δήθεν «Μακεδονικού Έθνους» και δεν προσφέρουν πατριωτική υπηρεσία στην Ελλάδα.
Εξάλλου θα οφείλατε να γνωρίζετε ότι η έννοια της εθνότητας δεν υπάρχει καν στο διεθνές δίκαιο.

Με τη συμφωνία οι Βόρειοι γείτονές μας άλλαξαν το συνταγματικό τους όνομα, από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Βόρεια Μακεδονία». Μάλλον όσοι διαφωνούν με τη συμφωνία, στην ουσία συντάσσονται με αυτούς που θέλουν και επιδιώκουν να διατηρήσουν οι βόρειοι γείτονές μας το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για να πιστοποιείται ο προκλητικός ισχυρισμός των εθνικιστών του Γκρουεφσκι ότι ο λαός της χώρας του είναι οι διάδοχοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Με τη συμφωνία επιτέλους ξεκαθαρίζεται ότι η γλώσσα, που ομιλούν οι Βόρειοι γείτονές μας δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία μακεδονική γλώσσα. Διότι η γλώσσα των Μακεδόνων δεν ήταν άλλη από την αρχαία ελληνική γλώσσα, αλλά παραλλαγή της. Όποιος ισχυρίζεται ότι παραχωρήσαμε την Μακεδονική γλώσσα στους Βόρειους γείτονές μας, στην ουσία αποδέχεται ότι το Μακεδονικό κράτος είχε άλλη γλώσσα από την ελληνική και ήταν άλλο έθνος. Αυτή είναι βέβαια η γνωστή προπαγάνδα των εθνικιστών Σλαβομακεδόνων. Προπαγάνδα που υιοθέτησε το ελληνικό κράτος με τις συμφωνίες του 1977 του ΟΗΕ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η τότε Γιουγκοσλαβία και η οποία, ως φαίνεται, ουδόλως σας «χαλάει».

Εμείς τι «δώσαμε» η καλύτερα τι επιβεβαιώσαμε στους βόρειους γείτονές μας?

1) Τον γεωγραφικό προσδιορισμό, στον τόπο στον οποίο κατοικούν, δηλαδή στη Βόρεια Μακεδονία.
2) Την γλώσσα, την οποία πάντα ομιλούσαν και ομιλούν, η οποία δεν είναι η ελληνική γλώσσα, αλλά γλώσσα που ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών. Η γλώσσα αυτή ήδη εδώ και χρόνια ήταν καταχωρημένη στον ΟΗΕ.
3) Αναγνωρίζουν και αναγνωρίζουμε την ύπαρξη των κρατών μας ως ανεξάρτητο κράτος και το απαραβίαστο των συνόρων.
Εκτός βεββαια εάν επιθυμείτε, οπως και ο προϊστάμενος και φίλος σας κ. Καμμένος, να εισέλθετε στη γείτονα χώρα προκλητικά και στρατιωτικά. Εάν συμφωνείτε με τον άνθρωπο που σας έδωσε ως συνοδεία σας στο ΝΑΤΟ δεκάδες Έλληνες στρατιωτικούς ως «μπάτλερ και μαγείρους σας». Ένα σκάνδαλο που ασφαλώς ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη.


Αναρωτηθήκατε ποτέ Στρατηγέ για τα θετικά παράγωγα της συμφωνίας; Εγώ θα σας θυμίσω μόνο δύο:
1ον. Με τη συμφωνία, οι Βόρειοι γείτονές μας υπάγονται πλέον στο αμυντικό στρατιωτικό δόγμα της χώρας μας, τα δυτικά Βαλκάνια στρατιωτικά περνούν στη σφαίρα επιρροής της Ελλάδας και εκ των πραγμάτων μπαίνει φρένο στις τουρκικές επιδιώξεις να δημιουργήσουν στα Βόρεια σύνορά μας το Μουσουλμανικό τόξο, με τουρκικούς στρατιωτικούς θύλακες. Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βλέπουν αυτή την στρατηγικού χαρακτήρα αλλαγή, σημαίνει ότι μάλλον τζάμπα πλήρωνε το ελληνικό κράτος την εκπαίδευσή τους.
2ον. Εξομαλύνονται οι οικονομικές σχέσεις. κάποιοι θησαύρισαν (πολύ στενοί φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη) από το εμπάργκο που επιβλήθηκε στους βόρειους γείτονές μας για την ενέργεια. Επίσης ταχτοποιούνται όλα τα εμπορικά σήματα. Διότι μέχρι σήμερα οτιδήποτε κυκλοφορούσε στο εξωτερικό με το όνομα Μακεδονία, εκ των πραγμάτων παρέπεμπε στην πρώην «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Με τη συμφωνία, γίνεται επί τέλους, μια κοινά επωφελή ρύθμιση. Το σκέτο Μακεδονία σε προϊόντα θα χρησιμοποιείται μόνο από την Ελλάδα.


Κύριε Στρατηγέ!
Μπορεί να διαφωνείτε με τη συμφωνία των Πρεσπών, προφανώς θα έχετε άλλους ανομολόγητους στόχους και επιδιώξεις για τη χώρα μας και τους βόρειους γείτονές της, αλλά δεν μπορείτε, ούτε έχετε το δικαίωμα, να μέμφεστε τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, τον υπουργό εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, για εθνική «μειοδοσία» και «μειοδότες», «προδότες» γιατί η λογική αυτή παραπέμπει σε άλλες εποχές, που χώριζαν τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και «προδότες», που όπως γνωρίζεται, οι εθνικόφρονες, ορισμένοι απ’ αυτούς, συνεργάστηκαν με τους Ναζί και οι «προδότες» πολέμησαν ενάντια στους ξένους εισβολείς και κατακτητές, έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη στα πεδία των μαχών μέσα από τις γραμμές των αντιστασιακών οργανώσεων.
Με ποια αρμοδιότητα κύριε Στρατηγέ προσβάλετε τους θεσμούς της χώρας μας, μιλάτε μα αυθάδεια σα να μη γνωρίζετε τι σημαίνει «ξεπούλημα» και αποκαλείτε τον Πρωθυπουργό της χώρας «επικεφαλής της «θλιβερής» και επιζήμιας για τη χώρα μας ομάδας του». Ακόμα δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι εκλεγμένος από το λαό και ότι κάνετε ένα θεσμικό ατόπημα, για το οποίο θα σας καλέσουν οι πολίτες να λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη. Δεν έχετε, ούτε καν την αίσθηση, ότι προσβάλετε τη νοημοσύνη και τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού;


Κωνσταντίνος Ι. Νικόλτσιος
Ένας Έλληνας που κατάγεται από τη Μακεδονία,
που αγαπά την πατρίδα του και σέβεται τους γείτονές του.
Αθήνα, 25/05/2019

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)