to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:31 | 24.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Χρήστος Γιαννούλης: Κοιτάμε Μπροστά. Κάνουμε την ανατροπή στην Κεντρική Μακεδονία

Το κείμενο της ανοιχτής επιστολής του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστου Γιαννούλη


«Στις 26 Μαΐου κάνουμε το πρώτο βήμα, ενώνουμε δυνάμεις και κοιτάμε μπροστά, για την προοδευτική ανατροπή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είμαι σίγουρος ότι με την στήριξή σας θα τα καταφέρουμε», τονίζει στην ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα προς τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία, ο Χρήστος Γιαννούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, του Κινήματος Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ και των ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ.

Ακολουθεί το κείμενο της ανοιχτής επιστολής του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστου Γιαννούλη:

Τέσσερις μήνες τώρα, δίνουμε μία μεγάλη μάχη, απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα και εξαρτήσεις. Απέναντι σε ένα σύστημα σχεδόν 20 χρόνων, που θεωρεί δική του υπόθεση, υπόθεση της συντηρητικής παράταξης, τη διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Απέναντι σε ένα σύστημα που πορεύτηκε με όχημα την πατριδοκαπηλία, σπέρνοντας τον φόβο, το μίσος και τη διχόνοια στον λαό της Κεντρικής Μακεδονίας, ανακαλύπτοντας εχθρούς, άλλοτε στο κράτος των Αθηνών όπως το ονόμαζε, και άλλοτε στους γειτονικούς μας λαούς.

Τέσσερις μήνες τώρα, δεχόμαστε τον πόλεμο από αυτό το βαθιά ριζωμένο σύστημα, γιατί σε εμάς, είδε για πρώτη φορά την απειλή. Διαστρέβλωσαν τα λόγια μας. Μας απείλησαν. Έστησαν κακοστημένες παραστάσεις στα όρια της φάρσας. Κρύφτηκαν, ως φοβικοί από το διάλογο, για να μην απαντήσουν για την αδράνειά τους. Για να μην λογοδοτήσουν, για όσα καταγγέλλονται εναντίον τους επισήμως, για απευθείας αναθέσεις, με γνωστά συστήματα, που οδηγήθηκαν στο παρελθόν στη δικαιοσύνη.  Και τις τελευταίες ημέρες παίζουν τα ρέστα τους, έχοντας εξαπολύσει τα τρολ τους στο διαδίκτυο, για να θολώσουν τα μηνύματά μας.

Σε αυτή την μάχη όμως, έχουμε ισχυρούς συμμάχους, που δεν είναι άλλοι, από τους δημοκρατικούς πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, μου μεταφέρουν ένα μήνυμα: να έρθει η προοδευτική αλλαγή, όπως στην κεντρική κυβέρνηση της χώρας το ’15, έτσι και στην Κεντρική Μακεδονία!

Στις 26 Μαΐου κάνουμε το πρώτο βήμα. Ενώνουμε δυνάμεις με τους πολίτες και τις προοδευτικές δυνάμεις, για την ανατροπή. Για μία Κεντρική Μακεδονία με τους νέους, για τους νέους. Που υποστηρίζει τους άνεργους στην αναζήτηση εργασίας, αγκαλιάζει την έρευνα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δικτυώνει τους ερευνητές με τις επιχειρήσεις και ενισχύει τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα των νέων.  

Ενώνουμε δυνάμεις για μία Περιφέρεια που στέκεται δίπλα στον πολίτη, με γραφεία υποστήριξης της απασχόλησης, της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, αλλά και της έξυπνης γεωργίας, σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Κοιτάμε μπροστά για μία Περιφέρεια με κοινωνικό πρόσημο. Με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών υγείας, με αναβάθμιση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης, προγράμματα κοινωνικής ένταξης προσφύγων και Ρομά, και δομές αυτόνομης διαβίωσης για ΑμεΑ και παιδιά με σύνδρομο Down.

Κοιτάμε μπροστά, για μία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που δεν είναι φοβική και εσωστρεφής, που δεν της φταίει το κράτος της Αθήνας και οι γείτονές της. Για μία περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της εξωστρέφειας, που ξαναβρίσκει την πολυπολιτισμική ταυτότητα της πρωτεύουσάς της, της Θεσσαλονίκης, συνεργάζεται με τους γειτονικούς λαούς, γεφυρώνει την Ευρώπη με τα Βαλκάνια και ακτινοβολεί και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις 26 Μαΐου κάνουμε το πρώτο βήμα, ενώνουμε δυνάμεις και κοιτάμε μπροστά, για την προοδευτική ανατροπή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είμαι σίγουρος ότι με την στήριξή σας θα τα καταφέρουμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)