to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θα νικήσουμε στη μάχη κατά του μίσους, του σκοταδισμού και του φασισμού

Από τη σελίδα του Αντιλιάν Κοτζάι, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την «Ανοιχτή Πόλη»


¨Ενας τύπος με το όνομα macedonas_hellas μου έγραψε τα εξής: "Εσύ ως αλβανός στο εθνος δεν μπορεις να πεις τη γνώμη σου για το πως θα διοικείται η Ελλάς. Τα κουμαντα στη χώρα σου.Εδω θα αναλάβουν Έλληνες".

Αυτή η ρατσιστική επίθεση δεν είναι πρόσωπική αλλά πρωτίστως κοινωνική, καθώς κατά την δική του άποψη το έθνος ορίζεται με βάση το dna και το αίμα. Κάποτε είχα την τιμή να σηκώσω την ελληνική σημαία, η οποία στο μυαλό το δικό μου δεν είναι ένα σύμβολο μίσους, αλλά ένα σύμβολο ελευθερίας και αγώνα, όπως εκείνοι οι αγώνες του ΕΑΜ, του Λαμπράκη και των παιδιών στο πολυτεχνείο. Το έθνος δεν το σκοτώνει η διαφορετικότητα, αντιθέτως το εμπλουτίζει, καθώς είναι στοιχείο πλούτου για μία κοινωνία και μοχλός προόδου.

Επίσης, αριστεία δεν είναι να κοιτάς την βολεψιά σου και το δικό σου προσωπικό όφελος. Αριστεία για εμάς τους αριστερούς και τους ανθρώπους του μόχθου είναι να προσφέρεις ανθρωπιά και αλληλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Είμαι περήφανος που ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει πει χωρίς αστερίσκους, ότι ασφαλείς και ζωντανές γειτονιές είναι εκείνες χωρίς την παρουσία και την δράση των νεοναζί. Και θα την νικήσουμε αυτή την μάχη κατά του μίσους, του σκοταδισμού και του φασισμού.

Ο φασισμός θεμελιώνεται στην καθημερινότητα, για αυτό η σιωπή πρέπει να σπάσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)