to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 22.05.2019

Πολιτική

Έξι γυναίκες απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω της Eφ. Συν.

Eχω πλήρη αίσθηση ότι οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά» δήλωσε χθες σε μια διαφορετική, προσωπική συνέντευξή του στην Εκπομπή Happy Day της Σταματίνας Τσιμτσιλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δήλωση που προκάλεσε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων. Έξι γυναίκες σήμερα απαντούν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών.


Eχω πλήρη αίσθηση ότι οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά» δήλωσε χθες σε μια διαφορετική, προσωπική συνέντευξή του στην Εκπομπή Happy Day της Σταματίνας Τσιμτσιλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δήλωση που προκάλεσε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων.

Έξι γυναίκες σήμερα απαντούν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών.υναίκες σήμερα απαντούν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών.

Λίλλυ Καρατζαφέρη,
ραδιοφωνική παραγωγός

Καθημερινό deadline, ο χρόνος είναι αυστηρός. Κι ακούς κι από πάνω ότι «οι δουλειές του σπιτιού είναι γυναικεία υπόθεση»! Ε, λοιπόν, αντρική υπόθεση είναι ο σεβασμός και το μοίρασμα στον καθημερινό αγώνα μιας γυναίκας που φροντίζει να είναι όλα στην εντέλεια και όχι οι αγορεύσεις σε ασκήσεις επί χάρτου. Τους άντρες δεν τους κάνει η υψηλή κριτική αλλά οι πράξεις. Κι αν περιλαμβάνουν ξεσκονόπανα και ηλεκτρική σκούπα, ακόμη καλύτερα…

Ιωάννα Παππά,
ηθοποιός

Σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας κινούνται και εξελίσσονται, ο ρόλος πλέον της γυναίκας μέσα στην κοινωνία είναι αναπόφευκτα πολυδιάστατος. Η σύγχρονη γυναίκα είναι απόλυτα μάχιμη. Διεκδικεί δυναμικά μέσω της εκπαίδευσης και της κοινωνικής της παρουσίας το δικαίωμά της για ελευθερία, ισότητα και σεβασμό, χωρίς να εγκαταλείπει τον εξίσου σημαντικό ρόλο της ως μητέρας. Και αποδεικνύει ότι τα καταφέρνει.

Αθηνά Βορρίση,
εκπαιδευτικός

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο ανθρώπων, ανθρώπων που δεν έχουν καμία εικόνα για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν με αγγίζει καθόλου ως επιστήμονα, εργαζόμενη, μητέρα, πολίτη αυτής της χώρας. Νιώθω ότι χάνω χρόνο παρακολουθώντας τη συνέντευξη. Συγγνώμη, δεν μπορώ καν να το σχολιάσω…

Αθηνά Σκουλαρίκη,
επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο κ. Μητσοτάκης, σε πολλές δηλώσεις του τελευταία, παρουσιάζει τις σύγχρονες γυναίκες ως «νοικοκυρές» (με αυτόν τον πεπαλαιώμενο όρο μάλιστα). Αναπαράγει συστηματικά παρωχημένα στερεότυπα σε σχέση με τον ρόλο της γυναίκας, τον οποίο τοποθετεί πρωτίστως στο σπίτι. Είτε πρόκειται για εμπεδωμένη νοοτροπία είτε για εσκεμμένο κλείσιμο του ματιού στους συντηρητικούς ψηφοφόρους της Ν.Δ., οι απόψεις αυτές απέχουν τόσο από τις διεκδικήσεις υπέρ της πλήρους ισότητας των δύο φύλων όσο και από μια φιλελεύθερη κατανόηση των έμφυλων σχέσεων. Οι διαχωρισμοί αυτοί δεν ισχύουν στα σύγχρονα ζευγάρια, από τη δεκαετία του ’80 τουλάχιστον. Ευτυχώς, η ελληνική κοινωνία έχει προχωρήσει και δεν ανέχεται πισωγυρίσματα.

Δέσποινα Κωστοπούλου,
καθαρίστρια υπ. Οικονομικών

Κύριε Μητσοτάκη, όταν η κ. Μαρέβα δεν ασχολείται με τις offshore εταιρείες της μένει στο σπίτι και ασχολείται με το νοικοκυριό και τον προϋπολογισμό του σπιτιού σας; Πιστεύετε ότι οι γυναίκες τού σήμερα θα σας επιτρέψουν να τις πάτε 100 χρόνια πίσω; Ο σεξισμός σας ώς εδώ.

Πόλα Καπόλα,
εκδότρια, πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών

Ευτυχισμένο το 1950! Δεν θα περίμενε κανείς από έναν φιλελεύθερο, κατά δήλωσή του, πολιτικό τοποθετήσεις τέτοιου είδους. Μοιάζει μάλλον ανησυχητικό να φτάσουμε να επαναδιαπραγματευτούμε διεκδικήσεις του πρώτου φεμινιστικού κινήματος ενώ βρισκόμαστε ήδη στο τέταρτο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)