to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 21.05.2019

Πολιτική

Πανικόβλητη η ΝΔ προσέφυγε στο ΕΣΡ για την ομιλία Τσίπρα

«Κατανοητός ο πανικός του κ. Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές. Θα μπορούσε βέβαια να τον κρύψει λίγο περισσότερο και να μην γελοιοποιείται τόσο. Είχε καταφέρει, εξάλλου, να γελοιοποιηθεί αρκετά, με τις αλλεπάλληλες αρνήσεις του να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό» τονίζει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιστολή της ΝΔ στο ΕΣΡ


Σε αντίθεση με κάθε εκλογικό έθιμο που θέλει το κυβερνητικό κόμμα να πραγματοποιεί την τελευταία του εκδήλωση την τελευταία Παρασκευή πριν την Κυριακή των εκλογών και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Πέμπτη , η Νέα Δημοκρατία διά της Σοφίας Ζαχαράκη και με επιστολή της προς το ΕΣΡ ζητεί τα αντίθετα…

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιστολή της ΝΔ στο ΕΣΡ αναφέρει:

Κατανοητός ο πανικός του κ. Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές.  Θα μπορούσε βέβαια να τον κρύψει λίγο περισσότερο και να μην γελοιοποιείται τόσο.  Είχε καταφέρει, εξάλλου, να γελοιοποιηθεί αρκετά, με τις αλλεπάλληλες αρνήσεις του να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με σημερινή επιστολή της κ. Ζαχαράκη προς το ΕΣΡ , η ΝΔ σπεύδει προκαταβολικά να μπλοκάρει την απευθείας μετάδοση ομιλίας του πρωθυπουργού (αντί για μετάδοση διακαναλικής) από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το κάνει αυτό, μάλιστα, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα αίτημα προς τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ενημερώνουμε τη ΝΔ, ότι τόσο το ΚΙΝΑΛ, όσο και το ΚΚΕ έκαναν αντίστοιχα αιτήματα για κάλυψη προεκλογικής τους συγκέντρωσης αντί για διακαναλική συνέντευξη, το ΚΙΝΑΛ για συγκέντρωση που προβλήθηκε στις 18 Μαΐου (20.25-21.10 στην ΕΡΤ), ενώ η συγκέντρωση του  ΚΚΕ θα προβληθεί αύριο το βράδυ. Για αυτές τις περιπτώσεις δεν είδαμε καμία αντίδραση από τη ΝΔ.  Σημειώνουμε,  επίσης, ότι αντίστοιχη πρακτική ακολουθήθηκε από τα κόμματα και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τι ζητεί η Ν.Δ.

«Το ΕΣΡ έχει την αποκλειστική ευθύνη ελέγχου και επιβολής της τήρησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ως εκ τούτου σας θέτουμε προ των εκ του νόμου ευθυνών σας για τυχόν παραβίαση της ΚΥΑ και μάλιστα από το κυβερνών κόμμα.»

Η κυρία Ζαχαράκη μάλιστα στην επιστολή της προς το ΕΣΡ περιλαμβάνει και τις δικές της μικροκομματικές εκτιμήσεις λέγοντας:

«Η επισήμανση αυτή δεν γίνεται τυχαία, καθώς ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας προκειμένου να αποφύγει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, δρομολογεί την υποχρεωτική αναμετάδοση μιας προεκλογικής ομιλίας του απ’ όλα τα ιδιωτικά κανάλια, κάτι που αντίκειται ευθέως στις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης » και συμπληρώνει:

«Και για να το πούμε πολύ απλά, αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι μια βραδινή προεκλογική ομιλία ενός πολιτικού αρχηγού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με μια μεσημβρινή συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα ΜΜΕ»

Αυτά όταν και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει πως επιθυμεί αντί της διακαναλικής συνέντευξης, την μετάδοση της προεκλογικής της ομιλίας όπως και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημειώνεται μάλιστα πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει επανειλημμένα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό debate, κάτι που ο τελευταίος έχει αρνηθεί.

Τι μπορεί να προκαλεί τον τόσο πανικό στη Νέα Δημοκρατία που προσπαθεί να καπελώσει την προεκλογική διαδικασία πέραν του φόβου των εκλογικών αποτελεσμάτων;

Η επιστολή της ΝΔ:

«Προς Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Αγαπητέ κε Πρόεδρε

Όπως προφανώς γνωρίζετε η Νέα Δημοκρατία έχει σεβαστεί κατά γράμμα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 1290/2019 η οποία υποχρεώνει την ΕΡΤ να μεταδώσει στην μεσημβρινή ζώνη (12-3) μια συνέντευξη Τύπου του αρχηγού κάθε κόμματος, και τα ιδιωτικά κανάλια να την αναμεταδώσουν την ίδια μέρα, είτε απευθείας, είτε μαγνητοσκοπημένη.

Έχει επίσης συμμορφωθεί απόλυτα και με τις διατάξεις που αφορούν την υποχρέωση της ΕΡΤ να μεταδώσει μόνον δύο ομιλίες κάθε αρχηγού, χωρίς υποχρέωση των ιδιωτικών καναλιών να τις αναμεταδώσουν. Συγκεκριμένα η συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της ΝΔ μεταδόθηκε από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια την Κυριακή 12 Μαΐου, ενώ παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε από την ΕΡΤ την τηλεοπτική κάλυψη της συγκέντρωσης στα Χανιά που έγινε την προηγούμενη Κυριακή και την τηλεοπτική κάλυψη της κεντρικής συγκέντρωσης της ΝΔ που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Το ΕΣΡ έχει την αποκλειστική ευθύνη ελέγχου και επιβολής της τήρησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ως εκ τούτου σας θέτουμε προ των εκ του νόμου ευθυνών σας για τυχόν παραβίαση της ΚΥΑ και μάλιστα από το κυβερνών κόμμα.

Η επισήμανση αυτή δεν γίνεται τυχαία, καθώς ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας προκειμένου να αποφύγει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, δρομολογεί την υποχρεωτική αναμετάδοση μιας προεκλογικής ομιλίας του απ’ όλα τα ιδιωτικά κανάλια, κάτι που αντίκειται ευθέως στις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ως εκ τούτου σας καλούμε να λάβετε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση της νομοθεσίας που προβλέπει επακριβώς και περιοριστικά τους όρους προβολής των κομμάτων από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια.

Και για να το πούμε πολύ απλά, αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι μια βραδινή προεκλογική ομιλία ενός πολιτικού αρχηγού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με μια μεσημβρινή συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα ΜΜΕ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Σοφία Ζαχαράκη»

(πληροφορίες από documentonews.gr)

tags: ΝΔ, ΕΣΡ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)