to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 20.05.2019

Πολιτική

Ο Μητσοτάκης λέει ότι ευχαριστούν τον ίδιο για την 13η σύνταξη - Το ειρωνικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα σχολιάζει με δητικό τρόπο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Ειδικότερα, σχολιάζοντας την σημερινή ομιλία του κ. Μητσοτάκης το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: 

«Ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε σήμερα πως τον ευχαρίστησε προσωπικά συνταξιούχος, για τη 13η σύνταξη, την οποία νομοθέτησε η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, βέβαια, ξέχασε να τον ενημερώσει ότι ο ίδιος σκοπεύει να την καταργήσει, αφού δεσμεύθηκε μόνο για τις 12 συντάξεις.

Πάντως, κάτι θα ήξερε ο συνταξιούχος που τον ευχαρίστησε. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και την επόμενη τετραετία, δεν θα μπορεί να καταργήσει τίποτα».

Τι είπε συγκεκριμένα ο Μητσοτάκης:

Το βράδυ της 26ης Μαΐου δεν θα αμφιβάλλει κανείς για το ότι έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Διότι το ποτάμι δεν γυρνά πια πίσω και οι πολίτες δεν εξαγοράζονται με δωράκια της τελευταίας στιγμής.  Φίλες και φίλοι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βαφτίσει ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής ως «13η σύνταξη». Βλέπω ανάμεσά μας πολλούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πήγαν στα ΑΤΜ και θα διαπίστωσαν ότι μόνο 13η σύνταξη δεν ήταν αυτό το οποίο πήραν: ένα κουτσουρεμένο επίδομα, καλοδεχούμενο, αλλά όχι 13η σύνταξη! Κι όπως μου είπε κι ένας φίλος συνταξιούχος στη Λάρισα, καθώς περπατούσα, -ακούστε το αυτό έχει ενδιαφέρον- μου λέει: δεν πρέπει να πω ευχαριστώ στον Τσίπρα  για αυτό το επίδομα, σε εσένα πρέπει να πω ευχαριστώ, διότι ο Τσίπρας βλέπει πόσο μπροστά είσαι στις εκλογές και τα δίνει, μήπως και μειώσει τη διαφορά. Αν δεν ήταν έτσι δεν θα παίρναμε τίποτα.  Απευθύνομαι ειδικά στους συνταξιούχους, γιατί έχετε αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζεστε με ένα δώρο της τελευταίας στιγμής. Δώστε του  την απάντηση στην κάλπη την Κυριακή. Και στείλτε το μήνυμα ότι η χώρα είναι έτοιμη για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)