to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 18.05.2019

Πολιτική

ΝΔ: Οπισθοδρομική ατζέντα με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση για Κουφοντίνα

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες», αναφέρει σημερινή (Σάββατο 18/5) ανακοίνωση της Πειραιώς


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Υπ. Δικαιοσύνης: Κάποιοι θυσιάζουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της σχετικά με την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες», προσθέτει για ακόμα μία φορά η Πειραιώς, αναδεικνύονται την ακραία συντηρητική της ατζέντα για τα δικαιώματα των κρατουμένων και το σωφρονιστικό σύστημα.

Κι όμως, μιλάει για «Κράτους Δικαίου» ο Μητσοτάκης...

«Το κράτος δικαίου, η Δημοκρατία, δεν απειλούνται, δεν εκβιάζονται πόσο μάλλον, από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη, ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων»,  δήλωσε, στο ίδιο μήκος κύματος, την ίδια ημέρα (Σάββατο 18/5) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Η εισαγγελική παρέμβαση

Θυμίζουμε ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η έβδομη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα τόσο το βούλευμα όσο και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας στις 2 Μαΐου όταν άσκησε βέτο ο εισαγγελέας στη χορήγηση της άδειας οδηγώντας την υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Η εισαγγελέας με την αναίρεση κατά του βουλεύματος οδηγεί την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα ζητήσει εκ νέου κρίση της υπόθεσης ή θα απορρίψει το αίτημα της εισαγγελέως. Σε περίπτωση που αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυϊσοβίτη κρατούμενου. Η αναίρεση θα συζητηθεί άμεσα στο Άρειο Πάγο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)