to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:09 | 28.04.2013

Πολιτική

Αμανατίδης: Επικοινωνιακό τρικ εις βάρος των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η «τροπολογία» του ΠΑΣΟΚ

Για επικοινωνιακά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ στην πλάτη των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Γιάννης Αμανατίδης.


Αναφορικά με τη τα «τροπολογία» στη ρύθμιση για το ωράριο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013», ο Βουλευτής Α' Θεσ/νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Αμανατίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση.
 

«Επικοινωνιακό τρικ εις βάρος των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η «τροπολογία» που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για το ωράριό τους. Κι αυτό γιατί:

Α) Η μόνη καταργούμενη διάταξη που έφερε το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. είναι αυτή που αναφέρεται στο Ν.1566/85 και άρα η διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 48 του Ν.2413/1996 (ΦΕΚ Α’127) παρέμενε σε ισχύ.

Β)  Ήδη το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με έγγραφό του της 26ης Απριλίου, σε οδηγία η οποία ουσιαστικά προτρέχει της ρύθμισης και άρα δεν είναι σύννομη,  αναφέρει: «Για τον υπολογισμό του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος (2013-14), πρέπει να ληφθεί υπόψη η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά 2 ώρες την εβδομάδα. (Με την παραδοχή αυτή έχει γίνει και ο προ-υπολογισμός των ωρών που εμφανίζει το πληροφοριακό σύστημα για το σχολικό έτος 2013-14). Διευκρινίζεται ότι το ωράριο των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 20 ετών υπηρεσίας είναι 18 ώρες».

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την τρικομματική, μνημονιακή συγκυβέρνηση που διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, μετατρέπει σε περιπλανώμενους τους εκπαιδευτικούς και τους οδηγεί στην ανασφάλεια, ενώ δείχνει την πόρτα της απόλυσης στους λειτουργούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης».


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)