to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 28.04.2013

πηγή: https://left.gr/en/91

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Ο ανασχηματισμός αφήνει παγερά αδιάφορο τον κόσμο

«Ο ανασχηματισμός αφήνει παγερά αδιάφορο τον κόσμο και αφορά μόνο τις ισορροπίες στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, στο περιθώριο ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Καλαμαριά.


Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, που συζητείται σήμερα στη Βουλή τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία βρίσκεται, για άλλη μια φορά, αντιμέτωπη με ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο υλοποιεί αυτή τη γνωστή, εδώ και τρία χρόνια, πολιτική του Μνημονίου» και πρόσθεσε: « Το πολυνομοσχέδιο αυτό περιέχει μια σειρά μέτρα τα οποία θα αποδειχθούν καταστροφικά τόσο για τον δημόσιο τομέα, μιας και αποτελούν την αρχή της υλοποίησης της δέσμευσης για 150.000 μειώσεις θέσεων εργασίας στο δημόσιο.

Ταυτόχρονα, ουσιαστικά, μετονομάζει το «χαράτσι» σε ενιαίο φόρτο για τα ακίνητα, όταν ήταν ήδη γνωστό ότι αυτό θα ήταν ένας έκτακτος φόρος. Συνιστά, δηλαδή, αυτή η πρακτική άλλη μια κοροϊδία του ελληνικού λαού, ενώ οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις οφειλών προς τις Τράπεζες και την Εφορία ουσιαστικά αφήνουν απ΄ έξω αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα. Διότι πια έχουμε καταλάβει, έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι, ότι η λογική αυτού του προγράμματος, που εφαρμόζεται σχεδόν τρία χρόνια τώρα στη χώρα μας, δημιουργεί την ανάγκη για νέα μέτρα, μια και η ταχύτατη ύφεση, η οποία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, οδηγεί σε αποκλίσεις από τους στόχους. Άρα δημιουργεί συνεχώς νέες «μαύρες» τρύπες».

Επισήμανε ότι το πολυνομοσχέδιο συζητείται με διαδικασίες εξπρές, χωρίς να το έχουν πάρει από πριν ούτε καν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, κι αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη της υποβάθμισης του Κοινοβουλίου.

Για τις συγκρούσεις στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε: «Η λογική των μνημονιακών συνεταίρων είναι η ίδια όπως την είχαμε γνωρίσει και τα χρόνια του δικομματισμού. Τσακώνονται για το ποιος θα είναι διοικητής του ΟΑΕΔ ακριβώς για να οικοδομήσουν τις νέες πελατειακές σχέσεις. Προσπαθούν να ξεπουλήσουν σε φίλους τους κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου, όπως είναι ο ΟΠΑΠ.

Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει μια «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης και πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε ένα τέταρτο Μνημόνιο. Θεωρώ ότι η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν με βάση το φόβο και όταν μπορέσει πράγματι ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη δύναμη που κρύβει μέσα του και ότι η ελπίδα είναι τελικά πιο δυνατή από τον φόβο, τότε θα έρθει πιο κοντά η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής.

Για τη στάση των υπουργών Α. Μανιτάκη και Α. Ρουπακιώτη είπε ότι «είναι τραγικό γιατί και οι δύο προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ".

Για την αναφορά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στην Πορτογαλία ότι του χρόνου η Ελλάδα θα είναι εκτός Μνημονίου και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση υπογράμμισε: «Δεν είναι δέσμευση, είναι μια υπόσχεση ότι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για να κάνουμε πράξη την προοπτική του να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Όχι γιατί είναι αυτοσκοπός για μας ο κυβερνητικός στόχος, αλλά γιατί θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Τα μηνύματα από το ταξίδι του Α. Τσίπρα στην Πορτογαλία δείχνουν ότι η προσπάθεια για να οικοδομηθεί μια συμμαχία του Νότου είναι απολύτως ρεαλιστική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)