to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 13.05.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Η θέση Μητσοτάκη είναι σε αντίθεση και με όλα όσα διεκδίκησαν και πέτυχαν το γυναικείο και το εργατικό κίνημα

«Η θέση του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε αντίθεση και με όλα όσα διεκδίκησαν και πέτυχαν το γυναικείο και το εργατικό κίνημα τις προηγούμενες δεκαετίες. Το να βγουν δηλαδή, οι γυναίκες από το σπίτι και να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια»


Ο υπουργός Εσωτερικών, σε ανάρτησή του, σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στη διακαναλική:

Στο χθεσινό αντεργατικό του κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης είπε και κάτι άλλο που πέρασε ασχολίαστο: να μπορούν οι γυναίκες που το επιθυμούν να δουλεύουν από το σπίτι. Πέρα από τις προφανείς σεξιστικές συνδηλώσεις (γιατί άραγε μόνο οι γυναίκες;), η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση και με όλα όσα διεκδίκησαν και πέτυχαν το γυναικείο και το εργατικό κίνημα τις προηγούμενες δεκαετίες. Το να βγουν δηλαδή, οι γυναίκες από το σπίτι και να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια.

Γι' αυτό άλλωστε προβλέπονται οι άδειες μητρότητας και πατρότητας, ώστε να διευκολύνονται οι δύο γονείς αλλά και να συνεισφέρουν εξίσου στην ανατροφή των παιδιών, ενώ το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίζει υποδομές φροντίδας για όλα τα παιδιά. Κάτι που έχουμε κάνει πράξη τα τελευταία χρόνια, διπλασιάζοντας τις δωρεάν θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και χρηματοδοτώντας την ανέγερση νέων, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες.

Και στον τομέα της ισότητας των φύλων λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ επικαλούνται τη «διευκόλυνση» των εργαζομένων γυναικών, αλλά στην πραγματικότητα σκοπεύουν να τους αφαιρέσουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Μιλούν για το νέο, ενώ αντιπροσωπεύουν το παλιό και τη συντηρητική οπισθοδρόμηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)