to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 09.05.2019

Κοινωνία

«Εφ.Συν.»: Πρόβα στο «Συνεργείο» πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σαν «πρόβα» για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα φαντάζει η επίθεση που σημειώθηκε δύο μόλις μήνες νωρίτερα, το απόγευμα της 10ης Ιουλίου 2013, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης. Αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε αυτή πήραν μέρος μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, που κατηγορούνται για τη δολοφονία Φύσσα


[το μηχανάκι υπ' αριθμόν ΟΒΡ 594, που σύμφωνα με το δελτίο των αστυνομικών οδηγούσε ο Ι. Κομιάνος κατά την επίθεση στο «Συνεργείο», σε πορεία που έχει επικεφαλής τον Γ. Πατέλη (σε κύκλο)]

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε σημερινό (9/5/19) της δημοσίευμα, αποκαλύπτει ότι μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που κατηγορούνται για τη δολοφονία Φύσσα πήραν μέρος στην επίθεση στο «Συνεργείο». Εκείνο το απόγευμα της 10ης Ιουλίου 2013. δύο ομάδες ΔΙΑΣ κλήθηκαν να ακολουθήσουν τη μοτοπορεία των χρυσαυγιτών που πραγματοποίησαν την εγκληματική ενέργεια και ακόμη μία ομάδα έφτασε στο σημείο αμέσως μετά. Τα δελτία συμβάντων που συμπλήρωσαν οι αστυνομικοί επιστρέφοντας στις υπηρεσίες τους αποκαλύπτουν πως στην επίθεση συμμετείχαν κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και επιβεβαιώνουν την παρουσία του Ι. Λαγού και μάλιστα με το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Στα δελτία είναι επίσης σημειωμένο το όνομα του Γ. Δήμου, δηλαδή ακόμη ενός μέλους της Τοπικής Νίκαιας που κατηγορείται για τον φόνο του Παύλου και επικοινώνησε με τον Ρουπακιά μετά τη δολοφονία, αλλά πλέον έχει αποχωρήσει από την νεοναζιστική οργάνωση καταγγέλλοντας ότι δέχτηκε απειλές από την ηγετική ομάδα της.

Τα αστυνομικά δελτία που συμπλήρωσαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, αποδεικνύουν όμως ότι συμμετείχαν στην επίθεση στο Συνεργείο και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης και το στέλεχος της τοπικής Ι. Κομιάνος, οι οποίοι ωστόσο δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την επίθεση. Μάλιστα φωτογραφία που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν η Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει έναν ακόμη χρυσαυγίτη που ενεπλάκη στη δολοφονία Φύσσα στο Συνεργείο, τον Γ. Τσακανίκα, ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα Νίκαιας, στον οποίο επίσης δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Τα ονόματα αυτά προκύπτουν από τις πινακίδες των μηχανών που κατέγραψαν οι αστυνομικοί που ακολούθησαν την πορεία των νεοναζί.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα αυτά τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Λαγό και το τάγμα του, προσκομίστηκαν στο δικαστήριο ύστερα από γκάφα του ίδιου του Λαγού.

Ο συνήγορος του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στην προσπάθειά του να αμφισβητήσει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και αστυνομικών ζήτησε να αναζητηθούν τα δελτία των αστυνομικών, κι έτσι, άθελά του έκαψε τον Λαγό. Η δίκη συνεχίζεται αύριο και το δικαστήριο ζήτησε την κλήτευση του μάρτυρα που είδε την επίθεση στο «Συνεργείο» και τράβηξε φωτογραφίες.

Διαβάστε αναλυτικότερα στο ρεπορτάζ της Γιώτας Τέσση στην Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)