to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:50 | 14.05.2019

Κοινωνία

Σήμερα η δίκη για τη φασιστική ενέδρα του Μαΐου του 2018 στο Πέραμα

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά καλεί η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.)


(φωτογραφία από τη συγκέντρωση της Τετάρτης 7/11/18, όταν είχε οριστεί η έναρξη της δίκης, η οποία τελικά θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες)

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των φασιστών του εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για τη δολοφονική επίθεση σε κλιμάκιο της ΟΡ.Μ.Α. πέρυσι, στις 26 Μάη, κατά τη διάρκεια εξόρμησης ενημέρωσης στο Πέραμα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΡ.Μ.Α., «την ημέρα της φασιστικής ενέδρας, παρά την σφοδρή επίθεση με πέτρες και σιδηρολοστούς, η ΟΡ.Μ.Α. κατάφερε και απέκρουσε την επίθεση και απώθησε τους φασίστες μέσα στα γραφεία – ορμητήρια τους με μόνο “όπλο” την συλλογικά πειθαρχημένη στάση όλων των συντρόφων και συντροφισών μιας και βρισκόμαστε σε μαζική εξόρμηση στη γειτονιά του Περάματος μόνο με τις σημαίες μας και με περιοδικά και τρικάκια στα χέρια».

Όμως, σημειώθηκε η προσαγωγή του συνόλου του αντιφασιστικού κλιμακίου και εν συνεχεία στη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις 6 φίλων της ΟΡ.Μ.Α. που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από το Τάγμα Εφόδου. «Αποτελεί απίστευτη πρόκληση για το αντιφασιστικό κίνημα η στοχοποίηση των θυμάτων αντιφασιστών και η προσπάθεια θυματοποίησης του Τάγματος Εφόδου», τονίζει η οργάνωση σημειώνοντας ότι η συνεχής αντιφασιστική μάχη που έχει λάβει χώρα στο Πέραμα για την εκδίωξη των ναζί παραμένει σημαντικό κομμάτι του αγώνα ενάντια στον φασισμό και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς στη Ζώνη. «Το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στη φασιστική ενέδρα παραμένει ισχυρό μέσω της συμπαράστασης δεκάδων ψηφισμάτων εργατικών και φοιτητικών συλλόγων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας (ΕΛΜΕ Πειραιά και Καλλιθέας). Η αλληλεγγύη είναι απόδειξη του μεγαλείου του ταξικού κριτηρίου των συλλογικοτήτων και αποτελεί κατάκτηση για όλο το εργατικό κίνημα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Η συνέχεια της δίκης είναι στις 14 Μάη και η ΟΡ.Μ.Α. ζητά:

α) την καταδίκη όλων των ναζιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα, ακόμα και αυτών που η αστυνομία φυγάδευσε μέσα από το A.Τ. Περάματος,

β) την αθώωση των 6 αντιφασιστών,

γ) το κλείσιμο των γραφείων και του ίδιου του φασιστικού εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά την Τρίτη 14 Μάη στις 9 το πρωί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)