to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 08.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Χρ. Γιαννούλης: Με τιμά η στήριξη του ΠΡΑΤΤΩ - Ενισχύεται το προοδευτικό ρεύμα για την Κεντρική Μακεδονία

«Η απόφαση της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ και του Προέδρου της, Νίκου Κοτζιά, να στηρίξει τον συνδυασμό μας “Κοιτάμε Μπροστά” για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τιμά την παράταξη μας και εμένα προσωπικά»


«Η απόφαση της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ και του Προέδρου της, Νίκου Κοτζιά, να στηρίξει τον συνδυασμό μας “Κοιτάμε Μπροστά” για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τιμά την παράταξη μας και εμένα προσωπικά. Το ρεύμα των δημοκρατικών δυνάμεων για μία Κεντρική Μακεδονία με προοδευτική κατεύθυνση ενισχύεται. Ενώνουμε Δυνάμεις για την Κεντρική Μακεδονία των πολλών! Στις 26 Μαΐου βγάζουμε τον τόπο μας από την συντήρηση στην οποία κάποιοι την καθήλωσαν για εννέα χρόνια και ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!».

Με αυτή τη δήλωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της Προοδευτικής Συμμαχίας και των Σοσιαλιστών για την Πρόοδο, Χρήστος Γιαννούλης, χαιρέτισε την απόφαση της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, να υποστηρίξει τον συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» για την Κεντρική Μακεδονία και να παλέψει για την νικηφόρα πορεία του στις εκλογές της 26ηςΜαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ:
 
«Α. Η ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της, σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις, το ΠΣ και την ΚΕ του ΠΡΑΤΤΩ κατέληξε σε σειρά υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κατάλογος αυτός θα δοθεί τμηματικά στη δημοσιότητα. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται πρόσωπα καταξιωμένα με πολυετή δράση στους θεσμούς της ΤΑ αλλά και νέα πρόσωπα με μεγάλες δυνατότητες αυτοδιοικητικής προσφοράς

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη του 2019 μπορούν να αποτελέσουν ορόσημο στην δημοκρατική και αυτοδιοικητική μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας καθότι διεξάγονται (α) στο τέλος πολυειδούς και πολύμορφης κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κρίσης της χώρας, (β) στην αρχή της μεταπολιτευτικής πορείας και (γ) με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Το ΠΡΑΤΤΩ στην πανελλαδική ημερίδα που έκανε στην Αθήνα στις 1.12.18, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημάρχων, υποψήφιων δημάρχων, περιφερειαρχών, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων προσδιόρισε με σαφήνεια τις αρχές και τις αξίες, το πολιτικό περιεχόμενο και τα μέτωπα που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές στην υπηρεσία των πολιτών τους, της πόλης και Περιφέρειας που εκπροσωπούν, της Πατρίδας μας.

Το ΠΡΑΤΤΩ έχει ανοίξει παραγωγικό διάλογο με κινήσεις, σχήματα και πρόσωπα του χώρου της ΤΑ σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με αυτές προωθεί τις δημοκρατικές και εναλλακτικές επιλογές για τους πολίτες.

Β. Σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των Υποψήφιων Περιφερειαρχών που υποστηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ και στα ψηφοδέλτια των οποίων συμμετέχουν στελέχη και μέλη του  ΠΡΑΤΤΩ:

1.   ΑΤΤΙΚΗΣ: Ρ. ΔΟΥΡΟΥ
2.   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Γ.ΔΕΔΕΣ
3.   ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Θ.ΓΑΛΑΤΣΙΑΤΟΣ
4.   ΚΡΗΤΗΣ: Στ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ
5.   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Μ.ΓΛΥΝΟΣ
6.   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
7.   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Ν.ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ
8.   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Δ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης δεν στηρίζει υποψήφιο Περιφερειάρχη στις εξής περιοχές:

1.   Στη Δυτική Μακεδονία, διότι όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών τάχθηκαν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τα μεγάλα κέρδη που αυτή φέρνει ειδικά στην περιοχή που θέλουν να διοικήσουν και στον πληθυσμό της.

2.   Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, διότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης που το ΠΡΑΤΤΩ είχε δημόσια δηλώσει το Δεκέμβριο του 2018 ότι έχει πρόθεση να στηρίξει αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, ιδιαίτερα Πομάκους και Αλεβήτες, που να είναι ανεξάρτητοι έναντι κάθε τρίτου.
 
Γ. Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης στηρίζει στις μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας τους εξής υποψήφιους Δημάρχους στα ψηφοδέλτια των οποίων ενεργά συμμετέχει:

1. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
3. ΛΑΡΙΣΣΑΣ: ΑΠ.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
4. ΠΑΤΡΑΣ: Γρ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
5. ΠΕΙΡΑΙΑ: Ν.ΜΠΕΛΑΒΗΛΑΣ
6. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Γ.ΣΙΣΑΜΑΚΗΣ
7. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Θ.ΚΑΠΟΤΑΣ
8. ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Γ.ΓΚΑΡΑΝΗΣ

Ευχόμαστε και παλεύουμε για τη νικηφόρα πορεία όλων των υποψηφίων που στηρίζουμε. Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δήμαρχοι που στηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ πανελλαδικά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)