to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 08.05.2019

Κοινωνία

Στη μνήμη των αδικοχαμένων εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μαύρη ημέρα της 8ης Μάη του 2015, όταν τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου - «16 ώρες ασταμάτητης δουλειάς. Ήταν υπεραρκετές για να συμβεί το μεγάλο κακό», υπενθυμίζει το σωματείο των εργολαβικών εργαζομένων που πραγματοποίησε στάση εργασίας την Τετάρτη 8/5/19


(φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο υπέρ των αδικοχαμένων εργαζόμενων των ΕΛΠΕ)

Στη μνήμη των τεσσάρων εργαζόμενων που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου στις 8/5/2015, το σωματείο των εργολαβικών εργαζομένων του ομίλου πραγματοποίησε 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, από τις 9:00 μέχρι και τις 13:00 σε όλες τις εγκαταστάσεις. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, καθώς και τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο χώρο του μνημείου υπέρ των αδικοχαμένων εργαζόμενων.

Όπως ανέφερε αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων σε εργολάβους στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών - φυσικού αερίου και χημικής βιομηχανίας, στο οποίο οργανώνονται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ:

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μαύρη ημέρα της 8ης Μάη του 2015. Από τη μέρα εκείνοι που τέσσερις αγαπημένοι συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

Οι εργασίες συντήρησης  (shut down) βρίσκονταν σε εξέλιξη και οι εργαζόμενοι στα πόστα τους για πάνω από 16 ώρες. 16 ώρες ασταμάτητης δουλειάς. Ήταν υπεραρκετές για να συμβεί το μεγάλο κακό. Ήταν υπεραρκετές για να καούν ζωντανοί τέσσερις συνάδελφοί μας. Άραγε ποιος είναι η αιτία;

Αιτία συνάδελφοι είναι οι σκληρές συνθήκες εργασίας, χωρίς μέτρα ασφαλείας, η πίεση της δουλειάς , τα επαναλαμβανόμενα 16ωρα, το χαμηλό κόστος με ανειδίκευτους εργάτες που θα επιφέρουν στο κεφάλαιο το υψηλό κέρδος με μικρό κόστος.

Στη μνήμη των τεσσάρων συναδέλφων μας, το Σωματείο μας κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, από τις 9:00 μέχρι και τις 13:00 σε όλες τις εγκαταστάσεις . Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , καθώς και τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο χώρο του μνημείου υπέρ των αδικοχαμένων συναδέλφων.

Όχι στην εργολαβοποίηση του κλάδου . Πλήρη απασχόληση και μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

Δίνουμε όρκο στη μνήμη των συναδέλφων μας, πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση των εργατικών μας δικαιωμάτων. Για την προάσπιση των κεκτημένων μας στο δρόμο του αγώνα και της θυσίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)