to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 06.05.2019

Διεθνή

Spiegel: Οι δεξιοί λαϊκιστές της Ευρώπης ενώνονται και μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι για την ήπειρο

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας επιδιώκει την συμμαχία των αντιευρωπαίων. Ενωμένοι, θα μπορούσαν να γίνουν η δεύτερη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα - και να επηρεάσουν έντονα την ΕΕ», γράφει το Spiegel.


To γερμανικό περιοδικό αναφέρει επίσης ότι: «Δίπλα δίπλα μπροστά στο συρματόπλεγμα ενός φράχτη φωτογραφήθηκαν οι δύο άντρες, για τους οποίους το μέλλον βρίσκεται στο παρελθόν, διότι γνωρίζουν την δύναμη της εικόνας. Με σοβαρή έκφραση στάθηκαν ο Ματέο Σαλβίνι και ο Βίκτορ Ορμπάν σε κάποιο συνοριακό σταθμό πριν από μερικές μέρες. “Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορα της Ευρώπης από την εισβολή των μεταναστών. Και οι δύο δεν μιλάμε μόνο, κάνουμε και κάτι”, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. O Ορμπάν --αυτό το μήνυμα στέλνουν οι φωτογραφίες με τον Σαλβίνι-- έχει κουραστεί να αντιμετωπίζεται ως λεπρός από τους χριστιανοδημοκράτες και αναζητά νέους συνεργάτες.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το δεξιό λαϊκιστικό στρατόπεδο θα ενισχυθεί σημαντικά. Εάν καταφέρει να διαμορφώσει μια κοινή πολιτική ομάδα, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στο κοινοβούλιο - λίγο πίσω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και σαφώς μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες. Για τη δουλειά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η δύναμη των ευρωσκεπτικιστών δεν προοιωνίζεται τίποτε το καλό.

Πολύς θόρυβο, λίγη ουσία – με αυτόν τον τύπο μπορούν να διατυπωθούν οι μέχρι τώρα δραστηριότητές του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι δεξιοί λαϊκιστές προκαλούν θόρυβο, ιδίως όταν εμφανίζονται εξέχοντες ομιλητές στην ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία. Και η Καγκελάριος Μέρκελ το διαπίστωσε τελευταία αυτό. Όταν ζήτησε τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού από την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της ΕΕ, οι αποδοκιμασίες από το δεξιό άκρο ήταν τόσο δυνατές, ώστε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι αναγκάστηκε να τους ανακαλέσει την τάξη», καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Der Spiegel

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)