to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:51 | 03.05.2019

Πολιτική

Καταγραφή εμφανίσεων υποψηφίων από τους ίδιους τους σταθμούς

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλεί τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να δηλώνουν τις εμφανίσεις υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη μέρα της εμφάνισής τους


Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλεί τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να δηλώνουν τις εμφανίσεις υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη μέρα της εμφάνισής τους. Για τον σκοπό αυτόν δημοσιεύει ειδική φόρμα, η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται και να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο ΕΣΡ έως τις 2 μ.μ. για τις εμφανίσεις του προηγούμενου 24ώρου.

Στόχος του ΕΣΡ είναι, όπως αναφέρει, να γίνει πιο εφικτός ο έλεγχος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών για την τήρηση των διατάξεων της προεκλογικής περιόδου.

Υποχρέωση υποβολής των εμφανίσεων έχουν όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί που μεταδίδουν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, όχι όμως, όπως αναφέρει το ΕΣΡ, σταθμοί που μεταδίδουν μόνον σύντομα δελτία ειδήσεων και δεν περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους ενημερωτικές εκπομπές οποιασδήποτε μορφής.

Κατ’ εξαίρεση, υποχρεούνται να υποβάλλουν τους πίνακες των ενημερωτικών προγραμμάτων τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί που σε εκπομπές τους -έστω μη ενημερωτικές- φιλοξενούν πολιτικά πρόσωπα ή υποψηφίους έστω και αν το αντικείμενό τους δεν συνδέεται αμέσως με τις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στους πίνακες αναφέρονται κυρίως κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για υποψηφίους άλλων κομμάτων. Οι σταθμοί συμπληρώνουν ξεχωριστά τις εμφανίσεις σε δελτία ειδήσεων και σε ενημερωτικές εκπομπές.

ΑΥΓΗ - Αγγέλα Νταρζάνου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)