to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 02.05.2019

Πολιτική

Γ. Πετρόπουλος: Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απηχεί την πάλη και ενάντια στη συντηρητική παλινόρθωση που επιθυμεί ο Κ. Μητσοτάκης

Η αλλαγή πολιτικής η οποία έχει συντελεστεί στην Ευρώπη, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και η Ακροδεξιά γι’ αυτό έχει τέτοια άνοδο, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Γιώργος Πετρόπουλος που είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Πετρόπουλος στον Στάθη Σχινά σημείωσε ότι στόχος της Ακροδεξιάς είναι τα εργασιακά δικαιώματα και όλα τα δικαιώματα και πως τελικός στόχος της ακροδεξιάς είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος καθώς στην Ελλάδα η ΝΔ έχει ακριβώς στο πρόγραμμα της την εναλλακτική δεξιά, ένα είδος εθνικολαϊκισμού.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι ο ρόλος ενός συνδικαλιστή σ’ ένα ψηφοδέλτιο της Αριστεράς είναι να εκπροσωπήσει κυρίως τις μορφές της μισθωτής εργασίας, αλλά και τα συνδικάτα.

Όπως είπε οι άνθρωποι της μισθωτής εργασίας μπορούν να εκπροσωπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα συνδικάτα είναι πράγματι σε κρίση, όμως ο μοναδικός τρόπος να αλλάξει αυτή η κατάσταση μέσα στα συνδικάτα είναι να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι.

Επισήμανε ότι δεν τους ικανοποιεί η συμμετοχή των εργαζομένων, ειδικά για τον ιδιωτικό τομέα, καθώς η συμμετοχή δεν ξεπερνά το 10%. Την ίδια ώρα πολλοί τομείς στον ιδιωτικό τομέα δεν εκπροσωπούνται. Ενώ τόνισε ότι ακόμη και το 60% στο δημόσιο δεν τους ικανοποιεί και πως δεν τους ικανοποιούν ούτε οι άνευρες συγκεντρώσεις οι οποίες κινητοποιούνται από την έντονη παραταξιοποίηση καθώς οδηγούν στην απαξίωση των συνδικάτων.

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι είναι εργαζόμενος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ένας από τους 42 στο ευρωψηφοδέλτιο της Αριστεράς και επισήμανε ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο απηχεί την ανάγκη για μια διαφορετική Ευρώπη και την πάλη ενάντια στην συντηρητική παλινόρθωση που επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)