to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 29.04.2019

Κοινωνία

Έκθετος ο δήμαρχος Καλαμάτας που υπερασπίζεται το έθιμο του σαϊτοπόλεμου

Τουλάχιστον άστοχη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, υπέρ του σαϊτοπόλεμου, όταν υπάρχει ήδη ένας νεκρός.


Είναι εξοργιστικό ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παν. Νίκας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, να προβαίνει σε δηλώσεις όπως “είναι στο DNA των Μεσσήνιων ο σαϊτοπόλεμος, δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα προκαλέσει αντιδράσεις”.

Ένα “έθιμο” με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας τόσο για τους ίδιους τους σαϊτομάχους όσο και για το κοινό που παρακολουθεί τέτοιου είδους επιδείξεις, όταν μάλιστα  ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί μετά τα εκατοντάδες ατυχήματα, ακρωτηριασμούς και θανάτους που έχουν προκληθεί από τη χρήση κροτίδων κατά τη διάρκεια του Πάσχα στη χώρα μας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου - πρόσκληση στον κόσμο και να παρακολουθήσει τον σαϊτοπόλεμο, την οποία παραχώρησαν την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μπασακίδης, αλλά και επρόσωπος των σαϊτομάχων.

«Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει»

Ο γιος του θανόντα σε προσωπική ανάρτηση στο Facebook απάντησε γράφοντας μεταξύ άλλων το εξής: «Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν».

Ο θανάσιμος τραυματισμός από σαΐτα του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από το επικίνδυνο αυτό "έθιμο" που παρά τους αυστηρούς νόμους της πολιτείας η Δημοτική αρχή Καλαμάτας συντηρεί εδώ και χρόνια έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τον κόσμο που ζητά την κατάργηση του.

Να σημειωθεί ότι  η Ελληνική Αστυνομία με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα έκανε έκκληση να μην χρησιμοποιούνται κροτίδες, να μην γινονται θεατές ειδικά μικρά παιδιά, να μην ρίχνονται βεγγαλικά και κροτίδες καθώς είναι παράνομο ενώ προέβη και σε δεκάδες συλλήψεις ανά την επικράτεια αλλά και στη Μεσσηνία για κατοχή και εμπορία κροτίδων.

Πηγή: ΑΥΓΗ με πληροφορίες από messinialive.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)