to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 24.04.2019

Κοινωνία

Γιατί συνεχίζει να παίζει καθυστερήσεις η τράπεζα Πειραιώς;

Το μονότονο και εύλογο ερώτημα των εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν οι οποίοι παρέδωσαν νέο δελτίο Τύπου στο Δ.Σ. της τράπεζας αλλά και στη Γραμματεία του Πρωθυπουργού


Αναλυτικά η σημερινή (Τετάρτη 24/4) ανακοίνωση των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν»:

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του επί της τακτικής που εδώ και μήνες ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με την περαιτέρω μεταβίβαση του Νοσοκομείου και διερωτάται για ποιο λόγο σημειώνεται αυτή η καθυστέρηση, η οποία μόνο επιζήμια καθίσταται για τη λειτουργία του Ερρίκος Ντυνάν.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί  επαναφοράς του Ερρίκος Ντυνάν στο πλαίσιο της Δημόσιας Περίθαλψης, το διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η Τράπεζα, αλλά και την ευνοϊκή προσφορά που κατέθεσε το Ίδρυμα Ωνάση, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες προς μεταβίβαση του Νοσοκομείου. Ωστόσο, όπως επίσης έχουμε πληροφορηθεί, συγκεκριμένα κέντρα λήψεως αποφάσεων, υιοθετώντας άλλες σκέψεις και προκρίνοντας άλλες επιλογές, επιχειρούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν ή και να ματαιώσουν την εν λόγω διαδικασία, η οποία θα διασφαλίσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο μας εξ αρχής είχε τη θέση ότι το Ερρίκος Ντυνάν πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, ενώ η μεταβίβασή του στο Ωνάσειο συνιστά την πλέον διασφαλιστική επιλογή, προκειμένου το Νοσοκομείο να δώσει επιτέλους στην Ελληνική κοινωνία τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες περίθαλψης που δύναται να  προσφέρει. Οι διαφωνούντες επί της επιλογής αυτής, θα πρέπει να τοποθετηθούν ανοιχτά και όχι να υποσκάπτουν τη διαδικασία, επιδιώκοντας χρονοκαθυστερήσεις που θα εξασφαλίσουν μεταβολή συνθηκών.

Κατόπιν των ανωτέρω -και χωρίς να προβαίνουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη αυτών που όλοι καταλαβαίνουμε- θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς θα ληφθεί επιτέλους η οριστική απόφαση για μεταβίβαση του Νοσοκομείου στο Ωνάσειο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)