to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:13 | 24.04.2019

Πολιτική

Στο κενό οι «γαλάζιες» αλχημείες

Με επικοινωνιακή επιχείρηση προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από το κόψιμο του δώρου των Χριστουγέννων, την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, το "ασφαλιστικό Πινοσέτ" και τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της Ν.Δ. στα εργασιακά


Μπούμερανγκ για τον Κ. Μητσοτάκη ο αντιπερισπασμός στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το κύριο άρθρο της «Αυγής», «οι βασικοί εκφραστές του κοινωνικού δαρβινισμού, οι πολέμιοι της κοινωνικής αλληλεγγύης, οι ταλιμπάν που έχουν ορίσει ως σκοπό της ζωής τους την ολοκληρωτική καταστροφή του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος θα μας βγουν και από πάνω.

Αυτοί που τις τελευταίες ημέρες, αδυνατώντας να κρύψουν την πρεμούρα τους για κατεδάφιση κάθε δικαιώματος στην κοινωνική προστασία, πέφτουν από τη μία γκάφα στην άλλη.

Αυτοί που σχεδιάζουν κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα με συντάξεις των 200 ευρώ. Αυτοί που χαρακτηρίζουν «θαρραλέες ιδέες» την απελευθέρωση των απολύσεων και τον κυμαινόμενο κατώτατο μισθό. Αυτοί που δεσμεύονται να καταργήσουν το κοινωνικό μέρισμα για τους αδύναμους. Αυτοί που ονειρεύονται πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Αυτοί που θεωρούν το επίδομα της ανεργίας πολυτέλεια και τους δικαιούχους τεμπέληδες.

Και είναι αυτοί που βγήκαν ξαφνικά να κουνήσουν το δάχτυλο στην Αριστερά για έλλειψη ευαισθησίας και ήθους απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Αυτοί που μοιράζανε στους ψηφοφόρους τους ψεύτικα χαρτιά και ψεύτικα επιδόματα και έστηναν βιομηχανίες με πλαστές γνωματεύσεις.

Η Αριστερά είναι περήφανη για την κοινωνική της πολιτική. Για το ότι έβαλε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για το ότι οργάνωσε ένα συνολικό πλαίσιο πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για το ότι ξερίζωσε τη διαφθορά και τηδιαπλοκή από τον χώρο της Υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Αλ. Τσίπρας μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση δυσπιστίας κατά υπουργού διαμηνύοντας στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι "δεν θα αποφύγει τη συζήτηση για τα πολλά που απασχολούν τον κόσμο"

Οποτεδήποτε ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε υπουργού, θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» (σ.σ.: βλέπε παρακάτω την κίνηση της ΝΔ με αφορμή την ανάρτηση του Π. Πολάκη στα social media).

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει μία κορυφαία μάχη και επιχείρησε έναν σπάνιο, για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, πρωτοφανή θα πω εγώ, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου», είπε παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Άλλωστε, βρισκόμαστε και τυπικά από αύριο εντός της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Και μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου σε μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Ελληνες πολίτες, τον ελληνικό λαό -δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον τόπο, τους πολίτες, τους ψηφοφόρους- ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα. Και ανέβηκε σε αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις διακοπές του Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με εαυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το εάν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό, εάν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει, είναι και κοντοχωριανοί, το ύφος το αψύ των Σφακιανών», συνέχισε και προσέθεσε: «Και θέλει να συζητάμε γι' αυτό, όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το Δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε.

Ε, λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κύριοι συνάδελφοι. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη, τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης σε αυτή εδώ την αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Και θα συζητήσουμε για τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς. Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το Δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Για αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε. Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης ή συνολικά της κυβέρνησης -δεν το τολμάτε- εδώ θα συζητήσουμε εφ' όλης της ύλης. Μπροστά στον ελληνικό λαό. Για του πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση. Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε, θα το πιείτε μέχρι τέλους».

Ο πρωθυπουργός έκανε νέα παρέμβαση μετά την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, θα συζητήσουμε για τους πολλούς, για τα πολλά, για τους πολλούς που υποφέρουν και βγαίνουν από την κρίση. Αν για σας ντροπή για τη δημοκρατία και για την αξιοπρέπεια είναι το ύφος και το ήθος του καθενός μας, εγώ θέλω να σας πω ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μας μετριέται με την εντιμότητά του. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα με τροπολογίες σε αυτή εδώ τη Βουλή, οι μίζες όλης της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, η διαφθορά, η διαπλοκή, το γεγονός ότι στα μεγάλα προβλήματα εσείς προσφεύγετε σε έναν αντιπερασπασμό που δεν σας τιμά. Δεν σας επιτρέψουμε αν εκτρέψετε τη συζήτηση εκεί όπου εσείς επιθυμείτε να την εκτρέψετε. Δεν θα σας επιτρέψουμε να αποφύγετε όλα αυτά που θέλετε να αποφύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι».

Η κίνηση αντιπερισπασμού της ΝΔ

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής, ανακοίνωσε ότι το κόμματου θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. "Ντροπή σας που στηρίζετε σιωπηλά τον κ. Πολάκη" προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα σχόλια του κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο (σ.σ.: δείτε λίγο παρακάτω).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε την ομιλία του για την Παιδεία και περιορίστηκε μόνο στο σχόλιό του για την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι, τόνισε και πρόσθεσε: «Ντιμπέιτ δεν θελατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

   Επίσης, Ο κ. Μητσοτάκης, αναμασώντας τις νεφιλελεύθερες αιτιάσεις κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, το χαρακτήρισε "εκτρωματικό" και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας πως «βγάζει όλα τα ιδεολογικά του απωθημένα και ιδρύει τμήματα για ιδεολογικούς λόγους».

   «Δεν υπάρχει συγγνώμη για τη ΝΔ, για όσα είπε ο κ. Πολάκης. Ή τον αποπέμπει ο κ. Τσίπρας ή τον παίρνει αγκαλιά. Θα καταθέσουμε την πρόταση μομφής την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει τη Βουλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, συνομιλώντας πριν από λίγο με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Η ανάρτηση του Π. Πολάκη για τον κ. Κυμπουρόπουλο, που προκάλεσε την οξεία αντίδραση της ΝΔ και την επιχείρηση αποπροσανατολισμού μέσω της πρότασης δυσπιστίας:

«Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει», έγραψε σε αρχική του ανάρτηση στο Twitter ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Η ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση Π. Πολάκη που έγραψε στο Facebook: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχόλια χρηστών του διαδικτύου, ο Π. Πολάκης επέμεινε στις αρχικές του θέσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «ο κύριος Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ» και όχι ο ίδιος.

«Ντροπή είναι η δήλωση εκ του ασφαλούς, αφού έχεις χρησιμοποιήσει την (ορθώς υπάρχουσα) ευεργεσία του νόμου, να δηλώνεις πως δεν θέλεις επιδόματα και χάρες» έγραψε.

Σημείωσε ακόμη πως «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς φαίνεται στη βοήθεια που έχει δώσει στους αδύναμους αυτά τα χρόνια .Την ηθική να χρησιμοποιείς ένα νόμο που ορθώς υπάρχει για διορισμό στο δημόσιο των ΑΜΕΑ και μετά να δηλώνεις πως δεν θέλω επιδόματα και χάρες, αυτήν την ηθική εγώ δεν την καταλαβαίνω».

«Διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μία δήλωση»

Με χθεσινή του (Τρίτη 23/4) δήλωση, ο Π. Πολάκης καταλογίζει στη ΝΔ και τον πρόεδρό της προσπάθεια διαστρέβλωσης και συνειδητής στοχοποίησής του, ώστε να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης:

Με νέα του ανάρτηση χθες αργά το βράδυ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επανέρχεται στην υπόθεση Κυμπουρόπουλου:

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ : Στη πρώτη φωτογραφία το αποτέλεσμα των "ίσων ευκαιριών " της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τα ΑΜΕΑ Στη δεύτερη φωτογραφία η ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους που δημιουργεί δικαιοσύνη και ισότητα για τα άτομα με αναπηρία (τα κουτιά που πατάνε τα παιδιά ειναι τα μόρια ,τα επιδόματα ,οι ειδικές ρυθμίσεις που θέλουν να καταργήσουν οι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού-αυτοματισμού-Νεοφιλελευθερισμού)ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ της ΝΔ Κο Κυμπουροπουλο....Όλα τα αλλα που γραφουν τα ΜΜΕ και τα Τρολ θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του Τσιπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση,τη δίωξη της κας Στουρναρα για την απευθείας ανάθεση με 713000 ευρω απο το Κεελπνο του Συνεδριου e-health το 2014 και το υπερπλεονασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη ΜΗ μείωση του αφορολόγητου .Άντε καλό βράδυ τωρα και πουσαι Πατουλη:είσαι λίγος ,ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με "δικάσεις" ,οταν για ολη τη βρωμιά του χώρου της υγείας εχεις πιει το αμίλητο νερο(ειμαι και στον Ιατρικο σύλλογο Χανιων οχι στον Ισα )

Ρατσιστικό «φάουλ» της Βόζεμπεργκ όταν πήγε να χτυπήσει Πολάκη

Ο ορισμός του ρατσιστικού λόγου η δήλωση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, σε μια προσπάθειά της να πλήξει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με αφορμή την ανάρτησή του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στο Real είπε: «Δεν μπορείς να μιλάς έτσι σε έναν άνθρωπο που απλώς ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και που αυτός εκ γενετής δεν είχε τις ίσες ευκαιρίες με τους συνανθρώπους μας» κατέληξε στο ότι «Ο κ. Πολάκης αναμφίβολα δεν είναι ένας καλός άνθρωπος».

Και επειδή προφανώς δεν ήταν ικανοποιημένη για τον αντιπερισπασμό του κόμματός της, προχώρησε σε μία αναφορά που μόνον ρατσιστική μπορεί να την πεις:

«Ας επιτεθεί με τον πιο ακραίο τρόπο σε έναν άνθρωπο που στέκεται στο ίδιο ύψος με αυτόν».

Μια αναφορά που κάθε άλλο παρά τιμητική για τους ανάπηρους, ακόμα και εάν οι αρχικές προθέσεις της ήταν να βοηθήσει το… κόμμα της! 

 

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)