to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η σαμαρική πτέρυγα βάλλει ευθέως κατά Μπακογιάννη - Μεϊμαράκη

Για... φιλοσυριζαϊσμό!


Στο στόχαστρο της “σαμαρικής πτέρυγας” της Ν.Δ. τίθενται οι Ντόρα Μπακογιάννη και Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τους πρόσφατους ισχυρισμούς της πρώην υπουργού Εξωτερικών ότι “το δραματικό καλοκαίρι του 2015 ο κ. Μεϊμαράκης είχε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να περπατήσουμε μαζί”. “Ποτέ δεν ετέθη θέμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015” σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι “τότε εγώ είχα διαφωνήσει και με την επιλογή της Ν.Δ. να ψηφίσει το μνημόνιο Τσίπρα”. Παράλληλα, ο Δημ. Σταμάτης, στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ότι “όσοι ονειρεύονται συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν!” Να προχωρήσει στην “απαιτούμενη παρέμβαση” καλεί τον Κ. Μητσοτάκη ο ιστότοπος antinews που απηχεί τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού!

"Σήμερα, καμία περίπτωση συγκυβέρνησης"

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε χθες (Παραπολιτικά 90,1) ότι «μια ιστορική αναφορά της περιόδου του 2015 έκανα», προσθέτοντας ότι “εκείνη την εποχή δεν υπήρχε κυβέρνηση και ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα πάει σε εκλογές. Φυσικά και όλα τα ενδεχόμενα ηταν στο τραπέζι”. Η τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. συμπλήρωσε δε ότι “τότε ο κύριος Τσίπρας είχε χάσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, ετοιμαζόταν για έξοδο από το ευρώ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ασχολιόταν με το Νομισματοκοπείο. Ήταν το πιο δραματικό καλοκαίρι που μπορώ να σκεφτώ”. Στον απόηχο των «γαλάζιων» αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις της επανέλαβε ότι “σήμερα όμως δεν υπάρχει απολύτως καμία τέτοια περίπτωση συγκυβέρνησης».

Άδ. Γεωργιάδης: "Διαφώνησα και ηττήθηκα"

“Εγώ δεν θα συνεργαζόμουν με αυτούς ούτε το 2015, ούτε το 2025 ούτε το 2035” είπε ωστόσο ο Άδ. Γεωργιάδης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι “εγώ το 2015 είχα εκφράσει τη διαφωνία μου στο να ψηφίσουμε το Μνημόνιο Τσίπρα στα εσωκομματικά όργανα και ηττήθηκα”. Ο Άδ. Γεωργιάδης, σε αιχμηρό ύφος για τις τελικές επιλογές της Ν.Δ. επί προεδρίας του Ευ. Μεϊμαράκη, συμπλήρωσε ότι “η δική μου πρόταση ήταν να αποχωρήσουμε από την ψηφοφορία ώστε να ξέρει ο κόσμος ότι αυτό ήταν μόνο το 'Μνημόνιο Τσίπρα”. Έδωσε δε έμφαση στη θέση ότι “ο Σαμαράς μας είχε βγάλει από τα Μνημόνια”, ενώ -σε αντιφατικούς τόνους- ισχυρίστηκε πως “ο Μεϊμαράκης είχε μια πατριωτική στάση τότε”...

"Να ξυπνήσουν"

Συν τοις άλλοις, ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Σαμαρά Δ. Σταμάτης ανήρτησε στο Τwitter: “Για να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ τα πράγματα. Όσοι ονειρεύονται ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν! Οι πολίτες απαιτούν να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση και όχι να ξαναγυρίσει, με ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ, από το παράθυρο! Κι ας χωνέψουν πως ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός!”. Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Σταμάτης, στον απόηχο της τοποθέτησης του Ευ. Μεϊμαράκη, είχε επισημάνει σε συνωμοσιολογικούς τόνους ότι «δεν αισθάνομαι καθόλου υπερήφανος που ο κ. Τσίπρας προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ. Διότι αυτό έρχεται ως αντάλλαγμα για το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, στις Πρέσπες»!.

Ζητούν μέτρα κατά Μεϊμαράκη

Δεν περνά απαρατήρητη η ευθεία επίθεση που εξαπολύει ενάντια στους Ντόρα Μπακογιάννη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη η -“σαμαρικών αναφορών ιστοσελίδα”- antinews. “O Κυριάκος πότε περιμένει να πράξει τα δέοντα;” αναρωτιέται ο συντάκτης του σχετικού κειμένου. “Όταν του κουνήσουν μια και καλή το μαντίλι οι ψηφοφόροι; Κι ας πούμε ότι η Ντόρα, η οποία φημίζεται για την κακία της (ακόμα στάζει φαρμάκι για τον Σαμαρά), δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη ζημιά στο κόμμα. Οπότε, δεν πάει να λέει... Ο κόσμος την έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Τον Μεϊμαράκη όμως, που ηγείται του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, θα τον αφήσει να εξαπολύει μύδρους ανενόχλητα;» αναγράφει χαρακτηριστικά.

Ντ. Μπακογιάννη: "Μηδέν εσωκομματικά προβλήματα"...

Σε αυτό το διχαστικό φόντο, η Ντόρα Μπακογιάννη ισχυρίστηκε εκ νέου ότι «ο φουκαράς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει πως υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα στη Ν.Δ. Εγώ που έχω ζήσει τόσα χρόνια τη Ν.Δ. εύχομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει πάντα τα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή μηδέν”. Αναγνώρισε δε ότι “υπάρχουν διαφορετικοί τόνοι, ναι. Είμαστε ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα. Άλλωστε, δεν επιχειρηματολογούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο”, αλλά επιχείρησε να διαμηνύσει ότι “διαφορετική γραμμή δεν υπάρχει”....

tags: άρθρα, ΝΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)