to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΓΣΕΕ: Ίδια η σύνθεση, αβέβαιο το μέλλον

Προσωρινή διοίκηση, με την ίδια σύνθεση που είχε η προηγούμενη, διόρισε σήμερα, Τετάρτη 17/4, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, μετά την προσφυγή των αντιπαρατιθέμενων πλευρών για διορισμό διοίκησης


Έγινε, για την ώρα, το αναμενόμενο: με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε την Τετάρτη 17 Απριλίου,  το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, διόρισε ως προσωρινή διοίκηση την απερχόμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Αυτή, δηλαδή, που δεν κατάφερε, εν μέσω της ακραίας αντιπαράθεσης μεταξύ της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ, να οργανώσει το 37ο Συνέδριο, το οποίο ματαιώθηκε 2 φορές

Το χρονικό περιθώριο που θα έχει η προσωρινή διοίκηση για να φέρει σε πέρας τη διεξαγωγή του συνεδρίου θα καθοριστεί στην κύρια δίκη που αναμένεται να λάβει χώρα στις 6 Μαΐου. Μέχρι τότε, θα συνεχιστεί η κόντρα των δύο πλευρών, την οποία έχουμε περιγράψει αναλυτικά σε προηγούμενα δημοσιεύματα.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ, ήδη έστειλε μήνυμα τόνίζοντας ότι «ο διορισμός στην Προσωρινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ, της συνδικαλιστικής μαφίας καθώς και εργοδοτών ως εκπροσώπων των εργαζομένων, εγγυάται την προσπάθεια για ένα νέο νόθο Συνέδριο» (διαβάστε αναλυτικά). Άρα, προαναγγέλλει, νέα προσπάθεια διάλυσής του. 

Το ΠΑΜΕ ζητούσε να μην διοριστούν ο απερχόμενος πρόεδρος (Γ. Παναγόπουλος) Ο γενικός γραμματέας   (Κιουτσούκης) και ο αναπληρωτής πρόεδρος (Θ. Βασιλόπουλος). 

Από την άλλη πλευρά, η ηγεσία της ΓΣΕΕ είχε ζητήσει να αποκλειστεί η ΔΑΣ από τη νέα διορισμένη διοίκηση. Και οι δύο απαιτήσεις απορρίφθηκαν προσωρινά. «Η απάντησή μας στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά του (σ.σ.: ΠΑΜΕ) είναι ότι εμείς θα επιμείνουμε δημοκρατικά και η δημοκρατία θα νικήσει», σημειώνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της (διαβάστε αναλυτικά).

Βέβαιο είναι ότι η κόντρα που συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες αφήνει αδιάφορους και κυρίως παντελώς αμέτοχους τους εργαζόμενους, στο όνομα των οποίων ομνύουν οι πρωταγωνιστές του ολοκληρωτικού εκφυλισμού.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)