to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 17.04.2019

Αυτοδιοίκηση

Νάσος Ηλιόπουλος: Το σύστημα που έφτασε την Αθήνα σε αυτό το χάλι εκπροσωπείται στον συνδυασμό του κ. Μπακογιάννη

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδιά» στην ΕΡΤ


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης το πρωί της Τετάρτης (17/4), στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδιά» στην ΕΡΤ με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά .

Ο Νάσος Ηλιόπουλος όταν του ζητήθηκε να ιεραρχήσει το πρώτο θέμα που αξιολογεί πως απασχολεί τους Αθηναίους ανέφερε ότι «τα ζητήματα της ασφάλειας και της καθαριότητας είναι πολύ σημαντικά», ωστόσο, όπως είπε «όταν με ρωτάει κάποιος ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αθήνας δε θα έλεγα ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αθήνας και το βλέπεις όταν συζητάς με τους ανθρώπους της πόλης είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων της έχουν χάσει την πίστη τους ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει». Όπως εξήγησε, «ειδικά σε περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα της Αθήνας με γειτονικούς δήμους, άρα οι άνθρωποι συγκρίνουν την κατάσταση ανάμεσα στους δήμους, ακούς πολύ συχνά τη φράση ‘‘Θα ήθελα να είμαι μερικά στενά πιο κάτω για να είμαι στον διπλανό δήμο’’. Αν δεν πιστεύεις ότι πέντε πράγματα μπορούν να αλλάξουν, όποιο και να είναι το πρώτο θέμα που θέτεις σε προτεραιότητα είτε είναι τα πεζοδρόμια, είτε η ασφάλεια, είτε η καθαριότητα, είναι απλά μια κραυγή αγωνίας χωρίς την ελπίδα όμως ότι αυτό μπορεί να βελτιωθεί».

Σχετικά με τις δυνατότητες και τα προβλήματα του δήμου ο υποψήφιος της «Ανοιχτής Πόλης» ανέφερε ότι «είναι ένα ζήτημα να έχεις έναν δήμο που έχει θέματα που πρέπει να λυθούν και ένα δεύτερο ζήτημα να έχεις πόρους που μπορείς να αξιοποιήσεις για να λυθούν αυτά τα θέματα και να μην τους αξιοποιείς», αναφέροντας δύο βασικά παραδείγμα: «Το 2018 ο Δήμος της Αθήνας είχε προυπολογισμό τεχνικών έργων 40 εκατομμύρια. Από αυτά, υλοποίησε μόλις τα δύο. Η Αθήνα έχει πάρει 85 εκατομμύρια από την περιφέρεια και από την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, από αυτά έχει απορροφήσει λιγότερα απο δέκα».

«Ο κ. Καμίνης πήρε έναν δήμο χρεοκοπημένο που χρωστούσε περισσότερα από 200 εκατομμύρια. Βέβαια, είναι ένα ζήτημα ότι διάφοροι από τους αντιδημάρχους του κ. Καμίνη με τους αντιδημάρχους του κ. Κακλαμάνη που κατάφεραν να φτάσουν την Αθήνα εκεί, είναι τώρα όλοι μαζί υποψήφιοι στον κ. Μπακογιάννη», σημείωσε ακόμα.

«Η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει μια καθαρή πόλη αν δεν μάθει να κάνει ανακύκλωση» είπε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο σύγχρονο και ολιστικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμάτων της «Ανοιχτής Πόλης». «Η Αθήνα είναι μία πόλη που θα έπρεπε να στέλνει για ταφή το 25% των απορριμάτων της και στέλνει για ταφή το 92%, θα έπρεπε να ανακυκλώνει 50% και ανακυκλώνει μόλις 5%. Αν δεν αλλάξουμε συνολικά το μοντέλο διαχείρισης απορριμάτων, ακόμη και αν βγάζουμε απορριματοφόρα δέκα φορές την ημέρα πάλι η πόλη δε θα είναι καθαρή», δήλωσε υπογραμμίζοντας πόσο πίσω είναι ο Δήμος της Αθήνας στη μάχη της ανακύκλωσης.

Ερωτηθείς για τη βραχυχρόνια μίσθωση είπε ότι υπάρχουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία για αυτό πρέπει να μπουν συγκεκριμένα όρια και ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να έχει γνώμη γιατί το πρόβλημα δεν είναι οριζόντιο σε όλη την Ελλάδα. Όπως υποστήριξε «δεν αποτελεί πρόβλημα ότι μέσα στην κρίση κάποιοι μικρο-ιδιοκτήτες κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να πάρουν ένα παραπάνω εισόδημα. Το ζήτημα είναι ότι πλέον δεν βρισκόμαστε εκεί, είμαστε στο σημείο όπου μεγάλοι παίκτες real estate μπορούν να αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες, να διώχνουν τους κατοίκους και να χρησιμοποιούν όλη την πολυκατοικία για βραχυχρόνια μίσθωση», ενώ το συνέδεσε με το ζήτημα της ασφάλειας λέγοντας ότι «το πρώτο κομμάτι το οποίο παράγει ασφάλεια σε μια πειροχή είναι η αίσθηση της γειτονιάς και της κοινότητας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)