to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 17.04.2019

Πολιτική

Τι θα απογίνουν χωρίς μείωση του αφορολόγητου...

Εκνευρισμός και αμηχανία στη Ν.Δ. μετά τη δέσμευση του Αλ. Τσίπρα ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο


Εκνευρισμός και αμηχανία στη Ν.Δ. μετά τη δέσμευση του Αλ. Τσίπρα ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο. Στη δήλωση ότι «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια» για το αφορολόγητο σύρεται τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση, παρότι στο θέμα των συντάξεων είχε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περικοπή τους.

Την πρόθεση που εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για περικοπή των συντάξεων και του αφορολογήτου και την ενσωμάτωση των περικοπών στο πρόγραμμα της Ν.Δ. υπενθυμίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις, αφού δεν έπιασαν τα παρακάλια του στους θεσμούς», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ.

«Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και σχολιάζει: «Η ΝΔ, προσπαθεί με τα μισόλογα της κ. Ζαχαράκη να κρύψει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί στη ΔΕΘ για περικοπή του αφορολογήτου και των συντάξεων, περικοπές τις οποίες είχε ενσωματώσει στο πρόγραμμά της. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις, αφού δεν έπιασαν τα παρακάλια του στους Θεσμούς».

Β. Ντομπρόβσκις: Είμαστε ανοιχτοί για το αφορολόγητο, όπως ήμασταν και με τη μη περικοπή των συντάξεων

Στο θέμα υπήρξε σήμερα μια ακόμα σημαντική εξέλιξη καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ανοιχτή να συζητήσει για το αφορολόγητο, όπως συνέβη και με τη μη περικοπή των συντάξεων, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και υψηλόβαθμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου»

«Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1και εξήγησε: «Έχουμε ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων (ο κ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε και σε αυτό όταν έλεγε όταν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές), έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το ΔΝΤ να αποχωρεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «θα εξετάσουμε τι παροχές θα κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κρίτήρια». Σημείωσε επίσης ότι μετά το ταξείδι του στην Κίνα θα συνεδριάσει με τους οικονομικούς υπουργούς και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις. Διαβεβαίωσε πάντως ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει στην εποχή των ελλειμμάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)