to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καιρός φέρνει τα λάχανα, Καιρίδης τα παραπούλια

Ο Κ. Μητσοτάκης επώασε το αυγό του φιδιού. Και τώρα το μαύρο φίδι κόβει βόλτες στη Ν.Δ.


Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασπάστηκε εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις που βρίσκονται και εντός της Ν.Δ. για το "Μακεδονικό", διέπραξε ένα στρατηγικό λάθος για το κόμμα του. Για την ακρίβεια, έκανε σωρεία λαθών.

Το απομόνωσε από την ευρωπαϊκή του οικογένεια. Είπε ψέματα στο ΕΛΚ ότι άλλαξε τη θέση του για το "Μακεδονικό" προκειμένου να μην δημιουργηθεί πολιτικός χώρος για τη δημιουργία κόμματος δεξιότερα της Ν.Δ. Τελικά, "φούσκωσε" κανά δυο κόμματα στον χώρο αυτό - το ένα πάει να μπει και στη Βουλή. Ταυτόχρονα, νομιμοποίησε τη φωνή της Χρυσής Αυγής. Και ενίσχυσε τις ακραίες δεξιές φωνές που βρίσκονται μέσα στη Ν.Δ., οι οποίες σήμερα δεν ικανοποιούνται ακόμη κι αν η Ν.Δ. υιοθετεί πλήρως τις θέσεις τους, καθώς είναι με το ένα πόδι μέσα στη Ν.Δ. και με το άλλο εκτός.

Με δύο λόγια: ο Κ. Μητσοτάκης επώασε το αυγό του φιδιού. Και τώρα το μαύρο φίδι κόβει βόλτες στη Ν.Δ.

Αυτό που τραβά ο Κ. Μητσοτάκης με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Δημήτρη Καιρίδη είναι χαρακτηριστικό. Δεν του φτάνει του Κ. Μητσοτάκη που έχει την εκκρεμότητα με την υποψηφιότητα άλλου ευρωβουλευτή που ελέγχεται. Έχει και τον Δ. Καιρίδη, που έχει πέσει ως ταύρος στο υαλοπωλείο της Ν.Δ. και σπάει τις εθνικιστικές πορσελάνες του κόμματος. Ο Δ. Καιρίδης μιλά για "γενοκτολαγνεία" και θεωρεί ότι "συμπεριφερόμαστε με ακραίο και σκληρό τρόπο στους Μακεντόνσκι. Τους έχουμε ρίξει στα τέσσερα και τους ζητάμε να αλλάξουν όνομα, σύνταγμα και να κάνουν όλοι δήλωση κοινωνικών φρονημάτων".

Ομοσπονδία και ποντιακά σωματεία απαίτησαν τον εξοβελισμό των "Καιρίδιδων" από τα ψηφοδέλτια και τη διαγραφή του, θεωρώντας ότι αρνήθηκε τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Και το πιο δύσκολα διαχειρίσιμο για τον Κ. Μητσοτάκη: τα μέσα ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη ζητούν να τεθεί εκτός ευρωψηφοδελτίου ένας υποψήφιος που πέρασε δέκα χρόνια στο ίδρυμα Κόκκαλη - άλλο που το διέγραψε από το βιογραφικό του. "Αρκετά με τους δήθεν σωτήρες της παράταξης που έχουν πει ό,τι μ...λ...κία τους κατεβαίνει στο κεφάλι" έγραψε στο Τwitter ο εκδότης των "Παραπολιτικών" Γιάννης Κουρτάκης.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν δίκιο. Ο Δ. Καιρίδης "θολώνει την εθνική στάση" του Κ. Μητσοτάκη. Για την ακρίβεια, θολώνει τη δήθεν εθνική στάση αυτής της Ν.Δ. όπως την κατάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κληρονόμησε ένα κόμμα που στα εθνικά θέματα (και από τα μέσα του 2015 στην εσωτερική πολιτική) κινούταν με βάση τη λογική και το εφικτό. Και για να κάνει αντιπολίτευση, το "πούλησε" στους εφοπλιστές και τους ακραίους δεξιούς. Αυτοί βρήκαν τον αδύναμο χαρακτήρα, εκμεταλλεύτηκαν και την ένδεια, τον "καβάλησαν" και του επιβάλλουν πολιτική και επιλογές. Γιατί; Γιατί το μόνο που νοιάζει τον Κ. Μητσοτάκη είναι να γίνει πρωθυπουργός, έστω για 24 ώρες.

Τώρα ό,τι και να κάνει με τον Δ. Καιρίδη, δεν μπορεί να ικανοποιήσει το τέρας. Μόνο να καταπραΰνει τη βουλιμία του. Το τέρας ξέρει ότι είναι ήδη του χεριού του.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)