to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 15.04.2019

Κοινωνία

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής»: Διατίθεται τώρα δωρεάν από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Το βιβλίο αυτό, λοιπόν, συνοψίζει τι έχει αποδειχτεί ως τώρα στο δικαστήριο σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και ξεκαθαρίζει ορισμένα σημεία στην ιστορική αυτή δίκη


Στις 20 Απριλίου 2019 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης. Θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων (οι οποίοι είναι ακόμα άγνωστο αν θα εμφανιστούν), η αγόρευση της εισαγγελέως, των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και το δικαστήριο θα κληθεί να εκδώσει απόφαση.

Στα κείμενα του βιβλίου αυτού συγκεντρώνονται ορισμένα βασικά συμπεράσματα συνηγόρων της πολιτικής αγωγής από τη μέχρι σήμερα διαδικασία. Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, αυτά που έχουν ήδη αποκαλυφθεί και τεκμηριωθεί στη μεγάλη αυτή δίκη είναι συντριπτικά εις βάρος των Ταγμάτων Εφόδου, αλλά κυρίως της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Το σημαντικότερο είναι ότι –όπως επισημαίνουν οι σχολιασμοί που ακολουθούν– ήδη έχει τεκμηριωθεί στο δικαστήριο τόσο το πλήθος των εγκληματικών ενεργειών όσο, κυρίως, ο τρόπος λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, η οργανωτική δομή και η ευθύνη της ηγεσίας της οργάνωσης,το modus operandi των Ταγμάτων Εφόδου και το κίνητρο των πράξεών της.

Το βιβλίο αυτό, λοιπόν, συνοψίζει τι έχει αποδειχτεί ως τώρα στο δικαστήριο σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και ξεκαθαρίζει ορισμένα σημεία στην ιστορική αυτή δίκη.

Κυκλοφόρησε στις 22/3/2019 μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών (σε επιμέλεια του Δημήτρη Ψαρράκαι διατίθεται τώρα δωρεάν από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ. Για αντίτυπα, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)