to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 23.04.2013

Διεθνή

Ιράκ: Νέα πολύνεκρη επίθεση σε σουνιτικό τζαμί (ενημέρωση)

Συνεχίζεται ο αιματηρός διχασμός σιιτικής πλειοψηφίας και σουνιτικής μειοψηφίας.


Τουλάχιστον 10 σουνίτες μουσουλμάνοι πιστοί έχασαν τη ζωή τους σε τζαμί της πόλης Μουκνταρίγια, στην ιρακινή επαρχία της Ντιγιάλα, όταν ο ναός επλήγη από βλήματα όλμων, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η περιοχή βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης.


Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε συγκρούσεις των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας με αντικυβερνητικούς σουνίτες διαδηλωτές στο Κιρκούκ. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην Τρίτη, τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, μετά από συγκρούσεις διαδηλωτών και ενόπλων σουνιτών με τον ιρακινό στρατό στη Χαουίγια, 240 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, καθώς και σε επιθέσεις ενόπλων σουνιτών μαχητών κατά βάσεων του στρατού του Ιράκ στις πόλεις Ρασάντ και Ριγιάντ.
 
 
 
 
 
________________________________
 
 
Ιράκ: Τουλάχιστον 13 νεκροί από επιθέσεις σε σουνιτικά τεμένη κοντά στη Βαγδάτη Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα εναντίον σουνιτικών τεμενών στο Ιράκ ενώ δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δύο επιθέσεις με όλμους είχαν ως στόχο το τζαμί Μουκνταντίγια της επαρχίας Ντιγιάλα, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Σύμφωνα με έναν γιατρό και έναν αστυνομικό, τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου εξερράγησαν την ώρα που σουνίτες προσκυνητές έβγαιναν από ένα τέμενος στα νότια της πρωτεύουσας. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν, ανέφερε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα αιματηρή για το Ιράκ. Τα ξημερώματα, 25 σουνίτες διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του στρατού στην επαρχία Κιρκούκ, γεγονός που υποκίνησε μια σειρά από επιθέσεις αντιποίνων.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)